Care este cea mai buna hota cu doua motoare? Ce caracteristici sa urmaresc la o hota de bucatarie cu doua motoare?

 

Hota cu doua motoare – traditionala este inca in topul preferintelor consumatorilor – pe de o parte datorita obisnuintei si pe de alta parte intrucat sunt eficiente. Rolul principal al unei hote bune este sa elimine mirosurile, aburii si fumul care sunt rezultate atunci cand gatesti.

Avantajele unor hote traditionale sunt: pretul mult mai mic fata de modelele ce au si un rol de design si sunt mai usoare. Pentru a fi mai puternice, insa a mentine un cost cat mai mic, majoritatea producatorilor opteaza pentru modelele cu doua motoare. Astfel au asigura o performanta mare, iar tu nu trebuie sa scoti foarte multi bani din buzunar.

Pretul pentru o hota traditionala porneste de la 200 lei, iar in functie de caracteristicile tehnice dar si de marca depaseste 600 lei.

Cea mai buna hota cu doua motoare

 

Cum alegi o hota cu doua motoare?

Alegerea uneia dintre cele mai bune hote cu doua motoare are la baza urmarirea acelor caracteristici ce se potrivesc nevoilor tale: puterea de absorbtie, sistemul de filtre, treptele de viteza etc.. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei o decizie mai usor

 

1. Puterea si numarul motoarelor

Ca regula generala aerul din bucatarie trebuie sa fie filtrat de cel putin 10 ori pe ora pentru a te scapa de aburi, mirosuri sau fum. Prin urmare pentru a calcula corect puterea de absorbtie de care ai nevoie in bucatarie, trebuie sa inmultesti cu 10 volumul acesteia.

Desigur necesarul de putere al hotei este influentat si de cat de des gatesti si ce. Daca doresti o hota care doar sa elimine fumul de tigara sau aburii de mancare, din cand in cand, atunci iti este suficient un model cu o putere de absorbtie de 200 mc/h.

Cea mai buna hota cu doua motoare

 

 

2. Sistemul de filter si controlul

Filtrele unei hote pot fi metalice sau de hartie. Avantajul filtrelor metalice este faptul ca trebuie spalate o data la 2  – 3 luni si schimbate la 1 – 2 ani. Filtrele de hartie sau din materiale textile creaza dependenta financiara, fiind nevoie inlocuirea lor la cel putin 2 luni, pentru ca hota sa nu piarda din randament.

Sistemul de control – toate hotele traditionale au sistem de control manual, simplu de folosit, adica: doua / trei trepte de viteaza si un buton pentru iluminare.

cele mai bune hote de bucatarie cu doua motoare

 

3. Alte caracteristici:

Alte caracteristici de luat in considerare cand achizitionezi o hota cu doua motoare sunt:

Dimensiunea – alege o hota care sa fie mai mare cu 10 cm fata de aragaz pe fiecare parte. De regula majoritatea opteaza pentru modele ieftine neluand in calcul acest aspect. Alegerea unei hote mici ca dimensiune, va face ca aparatul sa nu tina pasul cu fumul / mirosurile degajate, in special prin faptul ca aburii se disperseaza rapid.
Instructiunile de instalare – chiar daca apelezi la altcineva sa instaleze hota, este bine sa citesti cu atentie instructiunile oferite de producator, intrucat este esential ca distanta fata de aragaz la care este prinsa hota sa fie respectata.
Nivelul de zgomot – hotele sunt aparate zgomotoase, in special cand sunt folosite la treapta superioara, alege pe cat posibil un model care sa produca zgomot sub 80 db pentru a putea fi suportabil.

 

4. Garantia

Hotele, precum oricare dintre aparatele electrocasnice, au o garantie medie de 2 ani. Un aspect important ce trebuie sa il iei in considerare este furnizorul de la care achizitionezi produsul intrucat – in majoritatea cazurilor depinzi de acestea sa raspunda prompt solicitarii tale in cazul in care ai probleme.

Sfat: atunci cand te pregatesti sa gatesti este recomandat sa pornesti hota cu 10 minute inainte, pentru ca aceasta sa ajunga la turatie maxima si sa faca fata.

 

Daca mai ai intrebari referitoare la care este cea mai buna hota cu doua motoare de bucatarie, te invit sa imi lasi un mesaj.

 

Avand in vedere cele scrise anterior, in continuare iti prezint trei modele de hote pentru bucatarie, care sunt foarte bune si merita sa fie luate in considerare:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota traditionala Arctic AH62, Putere de absorbtieHota traditionala Arctic AH62, Putere de absorbtie 451 mc/h

Hota traditionala Heinner CH400BK, Putere de absorbtieHota traditionala Heinner CH400BK, Putere 323 mc/h

Hota traditionala Heinner XCH-450SHota traditionala Heinner XCH-450S, Putere 323 mc/h

Tip hota: TraditionalaTip hota: TraditionalaTip hota: Traditionala
Putere de absorbtie: 451 mc/hPutere de absorbtie: 323 mc/hPutere de absorbtie: 323 mc/h
Putere (W): 2 x 125Putere (W): 2 x 100Putere (W): 2 x 100
Filtru: SinteticFiltru: MetalicFiltru: Metalic
Control: MecanicControl: MecanicControl: Mecanic
Numar motoare: 2Numar motoare: 2Numar motoare: 2
Dimensiuni (IxLxA cm): 15 x 60 x 49Dimensiuni (IxLxA cm): x 60 x 50Dimensiuni (IxLxA cm): 15 x 60 x 40
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 09.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: