Care este cea mai buna bicicleta eliptica? Ce caracteristici sa urmaresti la o bicicleta eliptica?

 

Cea mai buna bicicleta eliptica, pe care o poti achizitiona, trebuie sa raspunda in primul rand nevoilor tale. Altfel spus trebuie sa te decizi cu privire la motivul pentru care faci achizitia: doresti sa slabesti, sa te mentii in forma sau pentru a urma un program de recuperare medicala. Pentru oricare dintre acestea, o bicicleta eliptica este unul dintre cele mai eficiente si comode aparate, care sa te ajute sa faci miscare avand in acelasi timp rezultate optime.

Efectele pozitive, ale unui astfel de aparat, provin din faptul ca miscarile eliptice simuleaza mersul sau alergarea fara a forta articulatiile evitand leziunile provocate de efortul fizic pe suprafete dure. Un alt avantaj este faptul ca poate fi folosita cu succes pentru recuperari medicale.

Pretul pentru o bicicleta eliptica este maricel, porneste de la 800 lei si depaseste 2000 lei ( in functie de caracteristici, functii speciale, producator ).

Cea mai buna bicicleta eliptica beneficii - recomandare bicicleta eliptica 5

Care sunt avantajele si dezavantajele bicicletei eliptice?

 

Un prim avantaj al bicicletei eliptice este, dupa cum am mentionat mai sus, faptul ca ofera un antrenament complet asemanator cu cel de aerobic, cu rezultate mult mai bune. Utilizarea polilor (de sus) vor asigura ca lucrezi si partea superioara a corpului. Aceste aparate sunt recomandate pentru antrenamente de tip cardio, pentru tonifiere si nu il ultimul rand pentru a slabi.

Spre a obtine rezultate de lunga durata se recomanda sa folosesti si greutati -respectiv pentru un antrenament complet.

Dezavantajul utilizarii in mod exclusiv al unei biciclete eliptice este faptul ca poate avea un impact negativ aspura incheieturilor.

 

Cum alegi cea mai buna bicicleta eliptica?

Cand alegi cea mai buna bicicleta eliptica, trebuie sa urmaresti: gama din care face parte, numarul treptelor de reglare, tipul de informatii afisate, dimensiunea. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul de bicicleta eliptica

In functie de tipul bicicletei poti alege un model:

electric: are la baza un motor, care te va ajuta sa mentii ritmul pentru rezultate rapide. Efortul depus este insa unul ceva mai mic. Dezavantaj: costul aparatului ce porneste de la 1400 lei;

mecanic: pentru a porni bicicleta trebuie sa depui efort, in momentul in care te opresti aceasta o sa mai ruleze pentru cateva momente, fata de celalalte doua modele bicicletele eliptice mecanice sunt cele mai ieftine;

magnetic: fata de modelul mecanic, ai un control mai mare al aparatului atunci cand te opresti. Aceste modele au un pret mediu, iar ca efort ce trebuie sa il depui atunci cand te antrenezi, este asemanator cu bicicleta mecanica.

bicicleta eliptica beneficii - recomandare bicicleta eliptica 3

2. Numarul treptelor de reglare

Alegerea unui model cu mai multe trepte de reglare / programe, o sa te ajute in primul rand sa te obisnuiesti cu exercitiile fizice, dar si sa poti mentine un ritm care sa creasca gradual dificultatea antrenamentului.

Un alt aspect ce trebuie sa il ai in vedere – pentru a te putea bucura de fluiditate in exercitii este greutatea volantei. Aceasta are o valoare intre 5 si 20 kg ( pentru aparatele semiprofesionale). Rolul acesteia este de a determina miscarea intregii biciclete, cu cat greutatea volanta este mai mare, cu atat miscarea este mai lina si treptele de rezistenta mai bine determinate – ceea ce va influenta o miscare usoara si controlata.

 

3. Tipul de informatii afisate

In functie de scopul pentru care faci achizitia, este recomandat sa urmaresti un aparat care sa monitorizeze tot ce ai nevoie pentru a atinge mai usor obiectivele. Majoritatea aparatelor vor furniza pe display: timpul, distanta parcursa si viteza. Modelele mai performante vor mai afisa: numarul caloriilor consumate, care este ritmul tau cardiac – iar in baza acestora vor putea propune un program preferential / un ritm. Tot din gama de top, fac parte aparate ce vor sincroniza rezultatele cu dispozitivul tau mobil, astfel incat sa ai statistici ale performantelor tale – ceea ce devine mai motivant sa te tii / continui antrenamentele.

In cazul modelelor electrice: vei beneficia chiar de programe prestabilite ( cardio, fitness etc.) care sa te ajute sa atingi mai rapid obiectivele.

 

4. Dimensiunea

Modelele destinate pentru sali sunt mult mai mari, pentru a putea sustine o greutate de peste 130 kg. Aparatele de uz casnic au o dimensiune medie, si pot sustine intre 100 – 130 kg.

Avand in vedere ca sunt aparate destul de maricele. inainte de a achizitiona este recomandat sa urmaresti si care sunt dimensiunile, pentru a te asigura ca se potriveste perfect cu spatiul de care dispui.

 

5. Garantia

Garantia pentru un model bun porneste de la 2 ani. Atentie: multe biciclete vin la pachet in proportie de 80 – 90% preinstalate. S-ar putea sa fie necesar sa achizitionezi un kit de instalare.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand achizitionezi cea mai buna bicicleta eliptica, daca mai ai intrebari – te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand urmatoarele aparate:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

bicicleta-eliptica-fitness-magnetica-techfit-e500-volanta-9kg-kettlerBicicleta Eliptica, Fitness Magnetica Techfit E500

bicicleta-eliptica-kettler-magnetica-rivo-mBicicleta Eliptica, Kettler, Magnetica, Rivo M, culoare alba

bicicleta-eliptica-kettler-volanta-18-kg-skylon-1-1Bicicleta Eliptica, Kettler, Volanta 18 Kg, Skylon 1.1

Tip: elipticaTip: elipticaTip: eliptica
Gama : HomeGama : HomeGama : Home
Pedalare in ambele sensuri.Sistem de franare MagneticBicicleta eliptica magnetica motorizata
8 trepte de reglare a intensitati la pedalare8 trepte de reglare a intensitati la pedalare8 trepte de reglare a intensitati la pedalare
Calculator (display) ce afiseaza: timp, viteza, distanta, calori, odo, scan, pulsFunctii display Viteza, timp, distanta parcursa, calorii consumate, puls si SCANFunctii computer: masurare timp, distanta parcursa, viteza, viteza de pedalare, senzori puls incorporati, clips ureche inclus
Dimensiuni : L149 x l43.5 x H161Dimensiuni produs :Dimensiune dupa asamblare: L 193 x l 66 x H 172 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la: 27.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: