Care este cel mai bun aparat de paste facute in casa? Ce caracteristici sa urmaresti la un aparat de facut paste in casa?

 

O portie de paste facute in casa este un deliciu pentru toata lumea. Prin urmare, de ce sa nu le faci o surpriza celor dragi, pregatind mancare sanatoasa cu ingrediente naturale, a caror cantitate sa fie controlata de tine. In cazul pastelor, cel mai simplu mod de a le prepara, este prin achizitionarea unui aparat special.

Acesta poate sa fie de doua tipuri: manual sau electric – fiecare avand avantaje si dezavantaje:

• manual: sunt aparate micute, ce au un cost scazut. Pentru a modela aluatul, este necesar ca acesta sa fie plasat in cuva speciala si apoi sa rotesti de manivela. Avantajul este faptul ca e mult mai usor sa „modifici” aspectul aluatului (mai lung sau mai scurt), insa necesita mult timp;

• electric: la pol opus, modelele electrice sunt mai scumpe, mai voluminoase, insa mult mai usor de folosit, pui aluatul in cuva si pornesti aparatul, care o sa faca toata treaba pentru tine.

Daca despre modelele manuale am scris intr-un articol dedicat lor ( mai multe detalii gasesti aici ), in continuare voi detalia despre aparatele electrice de facut paste in casa.

Pretul pentru un aparat electric porneste de la 450 lei si depaseste 600 lei, in functie de caracteristici si de producator.

Cel mai bun aparat de paste facute in casa 2

 

Cum alegi cel mai bun aparat electric de paste facute in casa?

 

Cand alegi cel mai bun aparat de paste facute in casa, trebuie sa urmaresti: puterea aparatului, numarul de viteze, accesoriile si dimensiunea aparatului. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

puterea: puterea este un indicator de performanta, aparatul trebuie sa fie suficient de „fortos” pentru a putea trece aluatul prin formele speciale. Prin urmare alege un model cu o putere de peste 50 W;

numarul de viteze: in functie de tipul de paste ce doresti sa le obtii, vei avea nevoie de o setare adecvata a vitezei, multe modele au de la 2 pana la 4 viteze, special pentru a modela in ritmul necesar;

tipul de paste preparat: pentru fiecare tip de paste, vei avea nevoie de o forma speciala ( spaghetti rotunde, fidea, capelli d’angelo, trenette, lasagna, pappardelle, reginette frastagliate, raviolini, ravioli, cavatelli, gnocchi, rigatelli ). Sunt modele ce necesita sa schimbi accesoriul, dar si altele care am incorporate mai multe accesorii, pentru diferite forme. Pretul pentru fiecare accesoriu are o variatie intre 100 lei – 200 lei;

Cel mai bun aparat de paste facute in casa 3

dimensiunea: modelele electrice sunt mai voluminoase fata de cele manuale, daca ai o bucatarie mica, sau putin spatiu pentru depozitare, vei fi direct interesat de acest aspect;

garantia: majoritatea au o garantie de 2 ani – timp in care producatorul trebuie sa iti ofere servicii de calitate in situatia aparitiei unei defectiuni ce nu tine de tine.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari, sau doresti sa povestesti experienta ta cu un astfel de aparat – imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele mentionate mai sus, recomand urmatoarele modele:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Motor electric Pasta Facile - ImperiaMotor electric Pasta Facile – Imperia

0014898_set-masina-facut-paste-si-motor-titania-imperiaSet masina facut paste si motor Titania

Set masina facut paste si motor - ImperiaSet masina facut paste si motor – Imperia

Putere: 80 WPutere: 90 WPutere: 100 W
Viteze: 2Viteze: 2Viteze: 2
Altele: –Altele: 3 grosimi diferiteAltele: 6 grosimi diferite
Dimensiuni 19 x 13 cmDimensiuni 19 x 13 cmDimensiuni 20 x 16 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 26.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: