Cele mai bune plite electrice 2017

( Top cele mai bune plite electrice | Recomandari, Pret si Pareri )

 

Saptamana trecuta am discutat despre cuptoare incorporabile. Dupa cum ziceam si atunci, la aceasta investitie, se adauga achizitionarea si unei plite incorporabile. Da, per total fata de aragazul clasic, este necesar sa scoti mai multi bani din buzunar – insa merita, atat din punct de vedere estetic, dar si pe termen lung. In piata gasesti mai multe modele, spre deosebire de anii trecuti. Acest lucru poate sa fie sau nu un avantaj – depinde cum privesti lucrurile. Daca ai o problema in a alege aparatul, in continuare o sa iti prezint ce ar trebui sa urmaresti la cele mai bune plite pentru tine – lista din care sa alegi la tinta acel model ideal.

Pretul pentru o plita porneste de la 500 lei si depaseste 3000 lei. Diferenta mare de bani este influentata atat de caracteristicile produsului dar si de brand. Daca tot este sa discutam de producatori, printre cei mai „preferati” de consumatori, enumar: Electrolux, Bosch, Hansa, Whirepool, Miele, Hotpoint, Beko, Aeg,  Gorenje si Samsung.

Top cele mai bune plite electrice 2017

 

Plita electrica sau pe gaz?

Inainte de a aborda acest subiect trebuie sa stii ca exista doua tipuri principale de plite electrice:

plita electerica rezistenta ( clasica sau vitroceramica ): principul de functionare este simplu, se incalzeste rezistenta – dureaza cateva secunde, apoi arzatorul incalzeste baza vasului cu mancare. Sunt mai lente, rezistanta se raceste mai greu.

plita electrica cu inductie: recomand aceste modele intrucat sunt mult mai sigure si eficiente atat din punct de vedere al incalzirii dar si al timpului. Aceasta foloseste o tehnologie noua, care permite incalzirea doar a suprafetei vasului.

Revenind: plita electrica sau pe gaz? Plita pe gaz este ceva mai prietenoasa, usor de folosit, mai ales ca multi suntem deja obisnuiti. Alte avantaje: nu necesita vase speciale si nici timp de inclazire. Dezavantaje: nu poti avea o precizie a setarii temperaturii si sunt usor nesigure ( este recomandat sa instalezi un detector de gaz ). In cazul modelelor cu inductie – cu ajutorul campului magnetic generat in zona arzatoarelor doar vasul de gatit este incalzit. Alte avantaje: au un aspect modern, ofera o temperatura constanta, sunt sigure ( multe au senzori de siguranta, care inchid plita atunci cand vasul depaseste temperatura de siguranta ). Dezavantaje: este necesar sa fie racordata la o priza impamantata, necesita oale speciale – compatibile cu plita.

Din puncte de vedere al consumului, o plita electrica cu inductie are cel mai bun randament (90% energie transferată mancarii / energie consumata), dar are si pretul de achizitie cel mai mare.

Top cele mai bune plite electrice 2017

 

Cum alegi una dintre cele mai bune plite electrice?

 

In trecut am avut placerea sa lucrez cu mai multe plite electrice, prin urmare sunt o serie de factori importanti, ce i-am luat in calcul, atunci cand am ales trei produse pe care le consider cele mai bune plite electrice. In fond, pe langa caracteristicile standard ( numar de arzatoare, randament, dimensiune, consum si functii ), ce m-a interesat foarte mult este si cat de repede raspunde la comenzi, cat de usor se racesc zonele, dar si care sunt masurile de siguranta garantate de producator.

In continuare voi descrie in cateva cuvinte fiecare aspect in parte, pe care trebuie sa il urmaresti.

 

Dimensiunea si instalarea

Dupa cum bine se recomandat – inainte de a face comanda de mobila de bucatarie este bine sa achizitionezi electrocasnicele ( mai ales daca urmaresti ca acestea sa fie incastrate ). Da, multe electrocasnice precum plitele si cuptoarele au dimensiuni standard, insa difera un pic de la un producator la altul spatiul de aerisire pe care trebuie sa il lasi.

Chiar daca discutam de modelele electrice, ai mare grija cine face instalarea plitei incastrate. Un interval de pret, al acestei operatiuni, este intre 100 lei si 200 lei. Recomand sa citesti instructiunile si sa te asiguri ca cei care monteaza aparatul respecta indicatiile producatorului. Realizeaza montajul plitei cu persoane calificate, care au mai instalat brandul respectiv, pentru a evita situatii neplacute.

 

Numarul de arzatoare si randamentul

Numarul de arzatoare poate varia intre 2 si 6. Cu toate acestea, cele mai bune plite, preferate de consumatori sunt cele cu 4 arzatoare, intrucat ofera necesarul intr-o dimensiune relativ mica. Marimea arzatoarelor este un alt aspect de avut in vedere. Multe modele au 1 arzator mare ( de regula cu o putere intre 2.5kW si 3kW – se mai numeste si arzatorul pentru WOK), un arzator mic ( cu o putere de 0.75 Kw si pana la 1.5 kW) si arzatorul mediu ( 1.6 kW si 2.4 kW )

Marimea acestora si distanta dintre ele trebuie sa fie potrivita cu stilul tau de a gati, astfel incat sa poti plasa mai multe vase de gatit in acelasi timp.

Recomandare: daca obisnuiesti sa folosesti o tigai grill, atunci si nevoie de o plita la care sa ai posibilitatea de a exitinde a zona de gatit, astfel incat sa incalzeasca toata suprafata derptunghiulara ( exemple: plita incorporabila Whirlpool ACM 816 BA sau plita incorporabila Bosch PXE675DC1E – ce iti ofera multa flexibiltate).

 

Functii

Functiile ( atat cele ce ajuta la pregatirea mancarii, cat si cele de siguranta ) sunt foarte importante atunci cand facem referire la cele mai bune plite electrice. Acestea pot creste cu mult pretul aparatului, dar daca e sa te gandesti ca vei folosi aparatul pentru o perioada mare de timp ( 7 – 10 ani ), merita.

La functiile pentru gatit, poti opta pentru:

dectectare vase – aparatul detecteaza vasul si redirectioneaza toata energia doar la baza acestuia;

indicator de caldura reziduala – daca mai exista caldura reziduala, un led o sa ramana aprinsa pentru ca tu sa stii ca este inca calda zona;

power boost – daca obisnuiesti sa gatesti pe „fuga”, vei avea nevoie de un aparat care sa se incalzeasca rapid;

power management – un fel de functie „eco”;

QuickStart – pentru cand te grabesti detecteaza si activeaza automata zona de gatit;

timer / semnal sonor – sunt chiar comune;

restart;

Functii de siguranta:

siguranta protectie copii – panoul de control al plitei se blocheaza, atunci cand gatesti;

blocare pentru curatare – panoul de control al plitei se blocheaza, atunci cand cureti aparatul;

deconectare automata – daca se depasete temperatura de control.

 

Alte caracteristici

Alte caracteristici, ce trebuie sa le urmaresti sunt:

clasa energetica: nu e de mirare de la A in sus ( A+, A++ etc ). Clasa B mai rar;

pozitionare panou de control: frontal ( cel mai des intalnit );

lungime calbu de alimentare: 1 – 2 m.

 

Garantie si usurinta in folosire

Garantia este in medie de 2 ani. Sunt producatori ce ofera o extindere a acestei perioade, in functie de ce promotii au. De asemenea, de la eMag poti achizitiona inca 2 ani de garantia, ce iti ofera servicii mai bune.

Usurinta in folosire este un ultim aspect, pe aceasta lista, ce trebuie luat in considerare. Modelele electrice fara de cele pe gaz, au panouri de control. De regula nu sunt greu de folosit, insa este important ( mai ales la cele cu functii multiple ) sa urmaresti in tocmai recomandarile manualului de utilizare.

 

Recomandari top cele mai bune plite electrice 2017

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

#2

#1

#3

Plita incorporabila Bosch PIA611F18E

Plita incorporabila Electrolux EHL7640FOK

Plita incorporabila Whirlpool ACM 816 BA

Putere arzator mare: – Putere arzator mare: 2.3 – 3.2 kW Putere arzator mare: 2.2 kW
Putere arzator mic: 1.4 kW Putere arzator mic: – kW Putere arzator mic: 1 kW
Putere arzator normal: 1.8 kW Putere arzator normal: – Putere arzator normal: 1.8 kW
Zona extinsa de gatire: nu Zona extinsa de gatire: da Zona extinsa de gatire: da
Altele: Afisaj electronic, Taste touch lateral Altele: Afisaj electronic, Taste touch frontal Altele: Afisaj electronic, Taste touch frontal
Dimensiuni (LxA) cm: 5.7 x 59.2 x 52.2 Dimensiuni (IxLxA) cm: 71 x 52 Dimensiuni (IxLxA) cm:5.6 x 58 x 51
Pro: Sistem protectie copii, PowerManagement, QuickStart, Restart Pro: Sistem protectie copii, Blocare pentru curatare, Detectare vase, Functie CleverHeat Pro: Sistem protectie copii, FlexiCook, Functie Booster
Con: nu are arzator mare pentru WOK Con: consum mare de energie Con: consum mare de energie
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: