TV SUHD noul standard pentru viitoarele televizoare?

 

Pentru 2015 si 2016 Samsung aduce pe piata televizoarelor o noua inovatie, varianta imbunatatita a modelelor 4K, ce promite ca va revolutiona experienta vizuala: TV SUHD. Acasta tehnologie a ajutat compania, pana in prezent, sa primeasca 8 premii la diferite categorii in acest an, iar produsul a ajuns in finala IDEA – International Design Excellence Awards. Cu toate acestea Samsung inca se lupta pe un segment de piata aproape cucerit de cei de la Sony care au castigat in 2014 premiul pentru cel mai bun TV 4k.

TV SUHD Curbat Smart 3D Samsung 8

Pretul pentru un TV SUHD este mai piperat, si porneste de la 9000 lei, iar in functie de diagonala, poate depasii 70000 lei.

 

Ce caracteristici are un TV SUHD?

TV SUHD se deosebeste de modelele UHS sau OLED prin calitatea superioara a imaginii, un design curbat – specific cinematografelor de inalta calitate si noi functii la indemana utilizatorilor.

 

Calitatea superioara a imagini

O prima caracteristica deosebita este sistemul de culori folosit – DCI P3 ce ofera o gama de culori mai mare, fata de televizoarele UHD, cu un contrast puternic. La aceasta se adauga tehnologia nanocristalelor, prietenoasa cu mediul, dezvoltata de Samsung, ce ofera luminozitate si culori vibrante, toate pentru o calitate superioara a imaginii. Astfel vei descoperi o gama spectaculoasa de nuante, de la negrul cel mai intens si pana la alb imaculat, oferind senzatia ca prind viata culorile.

Tv SUHD Curbat Smart 3D Samsung 4

Televizorul SUHD ofera o rezolutie de 4 ori mai mare fata de modelul Full HD, datorita nuantelor in numar mai mare – cu pana la 64 de ori mai multe fata de un UHD. Pentru a reda cat mai clar culorile, tehnologia prinde viata si analizeaza luminozitatea imaginilor, pentru a reduce din consumul de energia si a afisa contrastul perfect.

 

Design sofisticat

Inca din 2013, cand Samsung a lansat primul model de televizor curbat a reusit sa se afirme in piata, mergand pe aceasi idee si cu mai mult efort investit, ecranul SUHD este curbat la unghiul potrivit pentru a oferi o vizionare uniforma si echilibrata pe intreaga suprafata.

Televizor SUHD Curbat Smart 3D Samsung 2Design-ul unui TV SUHD se remarca prin aspect minimalist si elegant, fiind accentuata rama metalica Chamfer.

 

Functii moderne

La fel ca toate Smart TV-urile, incepand cu 2015, este folosit sistemul de operare Tizen – platforma open-source, ce permite dezvoltarea aplicatiilor web. Astfel TV SUHD ofera telespectatorilor mai multe functii si acces intuitiv pentru o experienta integrata de divertisment.

Interfata noua Samsung Smart Hub, simplifica considerabil si ultrarapida, datorita procesorului Samsung Octa Core, permite utilizatorilor sa afiseze continutul dorit mai usor, de la cele mai recente informatii accesate si pana la recomandari in baza alegerilor anterioare, toate intr-o singura fereastra.

La fel ca si la restul televizoarelor Smart, sincronizarea cu dispozitivele mobile precum telefonul si tablet este efectuata mai rapid prin Quick Connect ce are la baza BLE – Bluetooth Low Energy. Astfel poti usor sa le arati celor dragi imagini sau filmulete ce doresti sa le vizualizezi impreuna, dar si invers sa transmiti imaginea de la TV pe dispozitivul mobil, fara a fi nevoie de presetari sau alte aplicatii.

Televizor SUHD Curbat Smart 3D Samsung 6

O alta functie bine venita este Briefing on TV, practic TV-ul se sincronizeaza cu dispozitivele mobile Samsung pentru a porni si a afisa informatii importante precum agenda pe ziua respectiva, vremea sau principalele stiri de interes.

Pentru pasionatii de sporturi Samsung vine cu o imbunatatire semnificativa prin care acestea pot viziona in timp real meciul si sa acceseze pe acelasi ecran, informatii si statistici referitoare la echipa sau jucatori. Vestea cea mai buna este ca producatorii au incheiat parteneriate strategice cu marile companii de jocuri pentru un catalog variat de jocuri sportive.

Cu intrarile High Definition Multimedia Interface (HDMI), televizorul Samsung va transforma camera de zi intr-un centru de divertisment multimedia. HDMI ofera posibilitatea de transmitere la viteza mare a datelor digitale de inalta rezolutie, de la o gama larga de dispozitive direct la televizorul dvs., prin urmare vei putea sa vizualizezi filmele dorite.

 

Procesor

Pentru a fi sustinute toate aceste functii la o performanta fara concesii, noul televizor este imbunatatit cu procesor Octa-Core, ce il face mult mai rapid fata de modelele anterioare. Experienta divertismentului este mai rapida si placuta, cu mai putin timpi morti  / de asteptat atunci cand faci tranzitie in aplicatii sau chiar in tipul unei vizionari.

 


CONCLUZIE

TV SUHD – inovare de la SamsungChiar daca pretul este momentan ridicat, utilizarea tehnologiei SUHD are potential sa devina noul standard de performanta si sa fie imbratisat de cat mai multi producatori.

 

In prezent in piata sunt 8  televizoare SUHD, avand diagonale de la 121 cm – TV SUHD Samsung 48JS9000 si pana la 222 cm – TV SUHD Samsung 88JS9500.

 

Pentru mai multe detalii si pret click aici >>

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: