Plita incorporabila Beko HII64400AT | Pareri

( Beko HII64400AT | REVIEW COMPLET )

 

Beko HII64400AT este o plita incorporabila apreciata de multi cumparatori, ce are la baza tehnologia cu inductie. Fata de restul modelelor, din punct de vedere al design-ului nu se deosebeste de alte plite din clasa ei, insa pentru puterea propagata (7.2 kW), energia consumata si functiile incorporate, raportul se schimba in favoarea acesteia.

De ce o plita cu inductie? Un prim avantaj al unei plite cu inductie este: faptul ca incalzeste mult mai repede, spre exemplu 1 L de apa atinge temperatura de fierbere in 2-3 minute la o plita cu inductie, pe cand la o plita cu gaz in 5-6 minute.

Plita incorporabila Beko HII64400AT | Review Complet - abcTop.ro

 

Ce este inductia?

Elementul de inductie foloseste un puternic magnet, astfel incat pe suprafata ceramica a ochiului este propagat un camp magnetic. Cand asezi oala in campul magnetic, energia este transferata recipientului si este produs curent electric. Acest transfer de energie are ca rezultat incalzirea vasului. Suprafata arzatoarelor cu inductie este rece caci, aceastea incalzesc doar vasul.

Ce trebuie subliniat este faptul ca sunt necesare vase de metal – fier sau otel, speciale pentru plitele cu inductie, nu din cupru sau aluminiu.

 

Despre BEKO

BEKO a fost achizitionat in anul 2003 de catre compania Arctic ( la vremea respectiva lider al pietei electrocasnice romanesti ). In prezent Artic este sub umbrela celor de la de Arçelik, care detin pachetul majoritar. Arçelik A.S este o corporatie industriala, din sectorul privat cu origini din Turcia, ce se afla pintre primii trei producatori de aparatura electrocasnica din Europa. Arçelik detine aproximativ 14 fabrici, 20 filiale de marketing, 24.000 angajati iar ca rezultate are vanzari la nivel mondial.

BEKO este o marca foarte cunoscuta si apreciata la noi in tara – in special ca fiind o marca pentru familisti ( inca de la inceput strategia acestora a fost sa se pozitioneze ca o companie ce produce electrocasnice sigure pentru familii cu copii mici ). Aceasta ofera o gama diversificata de peste 2.000 de modele de electrocasnice. Ca urmare a experientei de 20 ani la nivel international, compania a reusit sa castige increderea si aprecierea consumatorilor din peste 100 de tari.

 

De ce plita incorporabila Beko HII64400AT?

 

Atunci cand discutam despre orice electrocasnic, trebuie sa avem in vedere toate aspectele, de la design si pana la functiile sale. In continuare voi prezenta fiecare caracteristica, astfel incat sa iti dai seama daca acesta este modelul pentru tine sau nu.

 

plita-incorporabila-beko-hii64400at-review-abctop-ro-51. Design si dimensiuni

Din punct de vedere al design-ului plita nu se deosebeste fata de restul modelelor – dupa cum am spus si mai sus. Sticla este de culoare neagra, are aspect neted si este rezistenta la zgarieturi. La fel ca in cazul altor modele aduce o nota de rafinament in bucataria ta. Afisajul este electronic, simplu de utilizat, iar tastele sunt de tip touch.

Din punct de vedere al dimensiunii exterioara aceasta are 5.5 cm inaltime x 58 cm latime x 51 cm adancime, iar cea de instalare de 56 cm latime cu 49 cm adancime. Este necesar sa lasi un spatiu intre plita si perete ( spre exemplu ) si foarte important este ca la instalare sa te asiguri ca nu acoperi gurile de aerisire.

Montarea se face simplu, mai ales daca mobila a fost facuta special pentru dimensiunile plitei. Este necesar sa fie bagata intr-o priza impamantata, in special daca vei utiliza plita din cand in cand la putere maxima – cand consumul este foarte mare.

 

2. Arzatoare si puterea lor

Plita incorporabila Beko HII64400AT are un numar de 4 arzatoare: 1 mic ( are un diametru de 145 mm, o putere de 1.6 – 1.8 kW ), 2 medii ( cu un diametru de 180 mm, o putere de 2 – 2.3 kW ) si 1 mare ( are un diametru de 210 mm, o putere de 2 – 2.3 kW ).

Fiecare dintre zone se ajusteaza automat la recipient si asigura o distributie a caldurii perfect. Reglarea temperaturii ( treptele de temperatura ) se face prin atingerea butonului de „+” sau „-” in functie de necesarul dorit, pe afisaj o sa iti apara o cifra de la „1” la „9” care indica nivelul de temperatura ( mic -> mare ).

Oprirea plitei se poate face prin mai multe moduri:
• scazand pana la treapta de putere „0”;
• atingand simbolul de oprire – cu specificarea ochiului;
• cu ajutorul timerului – cand perioada programata s-a scurs, arzatorul o sa se opreasca.

Ca o concluzie cu privire la acest aspect, utilizarea plitei nu este complicata si te vei obisnui rapid cu ea.

plita-incorporabila-beko-hii64400at-review-abctop-ro-6

 

3. Funcii si sisteme

Dupa cum spuneam mai sus, la pretul actual al plitei, aceasta ofera o serie de sisteme si functii necesare:

indicator caldura reziduala: pe afisjul zonelor de gatit, apare simbolul H care indica faptul ca plita este inca fierbinte si poate sa fie folosita pentru mentinerea la cald a unei cantitati mici de mancare;

• functia de intensificarea putere marita (Booster): asigura incalzirea rapida a unei zone si o temperatura maxima. Aceasta insa nu este bine sa fie folosita pentru a gati o perioada indelungata;

• blocarea tastelor: este un sistem de siguranta ce nu trebuie sa lipseasca de la aparatele pentru gatit. Rolul este de a evita schimbarea accidentala a functiilor selectate;

timer-ul: aduce doua beneficii – inchiderea automata a arzatorului si un semnal care sa te anunte ca timpul pentru gatit s-a scurs.

 

Plita incorporabila Beko HII64400AT | Review Complet - abcTop.roFoarte important:

plita trebuie sa fie conectata la o priza impamantata protejata de o siguranta adecvata conform cerintelor din manualul tehnic;

inspecteaza bine plita, in momentul in care iti este adusa – pentru a te asigura ca nu are defecte;

– este necesar sa te asiguri ca oficiile de ventilare nu sunt acoperite la instalare;

respecta distantele recomandate de producator;

selecteaza arzatorul in functie de dimensiunea bazei recipientului utilizat;

mentenanta plitei este usor de efectuat – este suficient sa stegi zona folosita, dupa ce ai gatit ( desigur lasa un timp pentru dispersarea caldurii rezuduale );

– atentie: pentru evitarea accidentelor, plita este dotata cu limitarea timpului de functionare ( zonele de gatire lasate pornite sunt oprite dupa o anumita perioada de timp, in functie de nivelul de temperatura).

 

 

CONCLUZIE

 

Plita Beko HII64400AT  este un electrocasnic practic, usor de folosit ( este suficient sa apesi butonul de pornire, apoi sa selectezi zona de gatire pe care o doresti ). Pentru pretul la care momentan in piata, se poate spune ca merita, in special pentru siguranta sporita ce o ofera utilizatorilor. Datorita tehnologiei prin inductie este incalzita doar baza recipientul. Aceasta gateste 2,2 ori mai rapid si economiseste energie cu pana la 43%.

Printre principalele functii / sisteme reamintesc: timer, functie Booster, siguranta pentru supraincalzire, siguranta anti-scurgere.

 

Prezentare produs:

Plita incorporabila Beko HII64400AT | Review Complet - abcTop.roPlita incorporabila Beko HII64400AT, Inductie, 4 Zone, 60 cm

Tip: plita electrica cu inductie
Numar arzatoare: 4
Trepte putere: 9
Putere arzator mare: 2.3 kW
Putere arzator mic: 1.8 kW
Putere arzator normal: 2 – 2.3 kW
Altele: timer, taste touch, sistem protectie copii, deconectare automata

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Sorin
    09.01.2017 at 14:38

    buna ziua
    am o problema cu plita incorporabila Beko HII64400AT si anume nu mai fierbe apa si intra intr-un fel de pauza sau protective.. ochiul pe care il folosesc oricare at fi din cele patru nu reuseste sa fiarba apa…

Mesaj: