Care este cel mai bun suport TV de perete? Ce caracteristici sa urmaresti la un suport TV de perete?

 

Un suport TV bun este necesar, mai ales ca multi ne cumparam televizoare tot mai mari, ce ocupa mult spatiu pe mobilier. Avantajul unui televizor montat pe perete, este ca: ofera un confort vizual sporit, iar bonus recuperezi masa. Prin urmare recomand achizitionarea unui suport, care sa te ajute sa mai salvezi din spatiu, dar si care sa iti aduca un plus de comoditate.

Pe de alta parte, pot spune ca sunt un mare fan al „look-ului” ce il obtii atunci cand ai televizorul suspendat pe perete, montat exact la distanta potrivita, pentru a putea urmari relaxat emisiunea, filmul preferata, Componenta de baza sta in facilitarea pozitiei atunci cand te joci.

Desigur suporturile de TV au o prima clasificare in modelele pentru perete, despre care voi detalia mai jos, de tavan ( merg pe acelasi principiu ) si suportul TV pentru podea ( se recomanda mai ales daca doresti sa muti televizorul dintr-o incapere in alta, sau daca mai ai nevoie sa te deplasezi cu el pe la diferite evenimente, un model interesant gasesti aici ).

Pretul unui suport TV de perete nu este mare, porneste de la 70 lei si depaseste 300 lei ( in functie de caracteristici si producator).

Cel mai bun suport tv de perete - abcTop.ro

 

Cum alegi un suport TV de perete bun?

Cand alegi un suport TV de perete trebuie sa urmaresti urmatoarele: tipul de suport, diagonala maxima si minima, greutatea suportata, compatibilitate VESA, inclinatia verticala / orizontala, distanta de perete. In continuare voi detalia fiecare caracteristica in parte, astfel incat sa iei decizia corespunzatoare.

 

1. Tipul suportului de perete

• suportul TV fix – sunt cele mai ieftine modele intrucat reprezinta cea mai simpla metoda de a prinde televizorul. Motarea se face usor, fixarea aparatului este rapida, insa datorita faptului ca suportul este fix – acesta nu permite miscarea stanga / dreapta sau sus /jos a televizoului. Este necesar ca inainte sa te apuci sa dai gaurile in perete sa masori cu atentie distanta la care urmeaza sa pui aparatul ( de recomanda sa ti cont de linia mediana a monitorului, astfel incat aceasta sa corespunda cu linia ochilor ).

• suportul TV cu inclinatie – sau suportul „tilt”. Spre deosebire de modelul prezentat mai sus, acesta are un pret mai mare, insa prezinta avantajul de a permite inclinarea televizorului ( in functie de suport ) cu pana la 15%. Prin urmare este mult mai usor sa accesezi cablurile din spatele aparatului, dar cel mai important este faptul ca il poti aseza intr-o pozitie cu o inclinatie in avantajul tau.

• suportul TV cu suport pivotant – sau suportul „swivel”. Este cel mai scump model dintre cele doua. Ofera o flexibilitate mare a pozitiei in care poti aseza televizorul ( poti sa schimbi pozitia acestuia stanga / drapta, sus / jos si desigur inclinatia ). Modelul este compus din baza (ce se monteaza pe perete ) si un brat, la capatul caruia este prins televizorul. Aceste modele se recomada in locatii sau spatii unde este necesar sa aranjezi pozitia aparatului ( ex: localuri ).

 

2. Alte caracteristici

Mai mult multe caracteristici ce trebuie sa le ai in vedere:

• diagonala maxima / minima: da, trebuie sa urmarim acest aspect, mai ales ca dupa investitia in televizor nu are rost sa risti, omitand aspecte importante ce sustin aparatul;

• greutatea suportata: idem ca in cazul caracteristicii de mai sus;

• compatibilitatea VESA: acesta reprezinta un standard dupa care multe televizoare sunt „construite” astfel incat sa faciliteze montarea lor (latime x inaltime) pe perete. Intotdeauna gaurile de montare sunt in numar de minim patru, iar distanta dintre ele, pe latime, respectiv inaltime, se masoarea din centrul gaurilor pe orizontala, respectiv verticala.;

• distanta de perete: la fel ca orice aparat – trebuie sa existe o distanta fata de perete, pentru a se putea elimina usor caldura;

• garantia: majoritatea au o garantie de 2 ani, atentie si de la ce furnizori achizitionezi, mereu recomand cumparaturile doar de pe site-uri de incredere.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand urmatoarele modele:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Suport TV de perete A+ SPBL05221, reglabilSuport TV de perete A+ SPBL05221, reglabil, 23″-42″, Negru

Suport TV de perete Hama 84425, reglabilSuport TV de perete Hama 84425, reglabil, 10″-37″, 25Kg, Negru

Suport TV de perete Hama 108715, reglabil,Suport TV de perete Hama 108715, reglabil, 10”-46”

Diagonala maxima (inch):42 (106 cm)Diagonala maxima (inch):37 (94 cm)Diagonala maxima (inch):46 (117 cm)
Diagonala minima (inch):23 (58 cm)Diagonala minima (inch):10 (35 cm)Diagonala minima (inch):10 (25 cm)
Greutate maxima suportata (Kg):25Greutate maxima suportata (Kg):30Greutate maxima suportata (Kg):25
Compatibil VESA (mm):max. 200 x 200Compatibil VESA (mm):max. 200 x 200Compatibil VESA (mm):max. 200 x 200
Inclinare orizontala (Grade):+/- 90Inclinare orizontala (Grade):+/- 20Inclinare orizontala (Grade):+/- 90
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: