Top cele mai bune hote 2017

( Cele mai bune hote 2017 | Recomandari, Pret si Pareri)

 

Fata de acum 2 ani, cand am scris un articol despre cele mai bune hote, pot spune ca lucrurile s-au mai schimbat. Au aparut in piata mai multe modele iar, in prezent, putem discuta despre diferite aparate – cu functii „care mai de care”, ce pot satisface dorintele celor mai pretentiosi dintre noi.

Hota face parte din electrocasnicele esentiale, alaturi de cuptor incorporabil si plita incorporabila (sau daca ai optat pentu aragaz) si frigider.

Rolul principal al hotei este: sa elimine din bucatarie fumul, aburii, umezeala si mirosurile care apar in timp ce gatesti. Acestea se pot impregna in haine si in moilier, care se pot deteriora in timp. Prin urmare, chiar daca pare banal, o hota aleasa bine, o sa asigure un aer proaspat – confortul necesar dar si un mediu care sa nu afecteze mobilierul.

Personal, cand am luat in calcul achizitia unei hote, m-am uitat si la design. Pana la urma, dintre atatea modele – care sunt pe piata, de ce sa nu alegi un aparat care sa ofere o pata de culoare bucatariei tale.

Top cele mai bune hote 2017 - abcTop.ro

 

Cum alegi una dintre cele mai bune hote in 2017?

 

Din ce am observat, multe persoane, atunci cand achizitioneaza, o hota se uita in principal la: pret, putere de absorbtie (fara a intelege ce inseamna aceasta) precum si putin la design (mai mult la culoare). Da, acestea sunt caracteristici esentiale, dar daca tot dai un ban – hai sa ne asiguram ca vei cumpara ceva care iti este corespunzator nevoilor tale.

Prin urmare, aspectele ce tebuie sa le iei in considerare, pot fi impartite in: caracteristici tehnice (capacitate de absorbtie, tipul de filtre si categoria acestora, nivelul de zgomot, consum, numarul de motoare), design (tipul de hota: in functie de tehnologie, in functie de locul de instalare, dimensiune), alte aspecte de urmarit (mod de instalare, usurinta in utilizare, garantia). In continuare voi expune motivele, care m-au adus mai aproape la lista finala cu cele mai bune hote in 2017.

 

Caracteristici tehnice

Caracteristicile tehnice precum: capacitatea de absorbtie, dimensiunea, numarul de motoare, tipul de filtre, nivelul de zgomot influenteaza performantele aparatului.

Capacitatea de absorbtie

Capacitatea de absorbtie se masoara in mc/h si indica cati meti cubi de aer, filtreaza si evacueaza, o hota intr-o ora. Aceasta masura trebuie sa fie raportata la dimensiunile bucatariei tale dar si la fecventa cu care gatesti. In primul rand, pentru a te asigura ca aparatul este eficient, trebuie sa fie mai mare decat volulmul bucatariei de minim 10 ori si pana la 14 ori. Metoda de calcul este simpla, trebuie sa inmultesti volumul bucatariei ( lungimea bucatariei x latimea bucatariei x inaltimea bucatariei ) cu 10 sau pana la 14.

Dupa cum banuiesti, in functie de frecventa cu care gatesti ( foarte rar, rar, mediu, des, foarte des ) trebuie sa te asiguri ca aparatul achizitionat are o capacitate de absobtie mai mare de 10, 11, 12, 13 sau 14 ori decat volumul.

Un ultim aspect ce iti recomand sa il iei in considerare este ce anume gatesti cel mai rar, daca prajeli ( caci emana mai mult miros si caldura ) sau alimente inabusite ( elimina mult abur ).

Dimensiunea

Chiar daca alegi o hota cu o capacitate de absorbtie suficienta, eficienta acesteia o sa scada daca dimensiunea suprafetei de absorbtie este mai mica decat suprafata plitei ( incorporabila sau a aragazului ). Altfel spus, hota trebuie sa fie cu 8 – 10 cm mai lata decat plita pe care gatesti.

Din fericire, in piata, ai sa gasesti sigur modele care sa fie potrivite – intrucat dimensiunile acestora variaza mult.

Numarul de motoare

Numarul de motore nu este chiar atat de important pe cat multi il considera. Momentan orice hota care are o capacitate de absorbtie x, cu doua motoare, isi gaseste „un nas” intre cele cu un motor. Ce pot insa spune, este ca doua motoare sunt ceva mai zgomotoase si provoaca mai multe vibratii.

Tipul de filtre

Filtrele se diferentiaza intre ele, in principal, in functie de materialul din care sunt confectionate:
filtre din material sintetic de unica folosinta: sunt ieftine, trebuie schimbate la 3 luni, se inlocuiesc usor. Din punct de vedere al performantelor, nu pot spune ca sunt chiar eficiente. Desi aparatul se ingalbeneste pe interior;
filtre lavabile: sunt din material sintetic amestecat. Acestea se pot spala si se recomanda ca la 3 luni sa fie curatate. Dezavantajul: la fiecare spalare devin mai aspre, ulterior fiind nevoie sa fie inlocuite;
filtre de carbon: sunt de regula intalnite in cazul modelelor cu filtrare. Carbunele activ are rolul de retine mirosurile si umezeala. Acestea se schimba de regula la 6 luni;
filtre metalice: sunt de regula din aluminiu, se recomanda curatarea lor la 4 – 6 luni in functie de frecventa cu care gatesti. Sunt usor de manevrat.
* am observant destul de des o mica neintelegere: cand in descrierea produsului este trecut “2 filtre metalice”, a se intelege ca sunt unul langa altul, nu suprapuse pentru “o mai buna filtrare”.

Nivelul de zgomot si consum

Din pacate nivelul de zgomot reprezinta un mare dezavantaj, fie ca discutam despre o hota cu evacuare, recirculare sau mixta. Un interval acceptat de zgomot este 45 – 75 dB. Un nivel de zgomot care sa nu deranjeze foarte tare este de 55 dB.

Pentru a nu te risca sunt doua variante: prima – alege o hota cu mai multe trepte de viteaza ( pentru a controla atat cantitatea de aer absorbita si nivelul de zgomot ), a doua mare atentie cand achizitionezi o hota.

Iluminatul

Da, toate hotele asigura acum iluminat. Personal, nu mi se pare o caracteristica atat de importanta, insa – alege un model a caror becuri se schimba usor. Din experienta va zic, ca exista si hote ce iti dau impresia ca schimbi farul, la cat de complicate au fost proiectate de producator.

 

Tipuri de hote

In functie de tehnologia utilizata, in proiectarea aparatului, dar si de modalitatea de instalare in bucataria ta, te poti bucura de o multitudine de modele dintre care sa alegi cea mai buna hota pentru tine.

• In functie de tehnologie

Un prim aspect ce trebuie sa il iei in considerare cand alegi hota este – principiul de functionare. Aici ai de ales dintre hote filtrante, hote cu evacuare si hote mixte.

Hota filtranta ( cu recirculare ): este un model ce a aparut de mult timp pe piata din Romania. Aceasta are rolul de a absorbi mirosurile, aburii, apoi sa curate aerul (cu ajutorul filtrului de carbune activ ) si sa il impinga inapoi in camera. Avantajele acestui model sunt: montarea ( care este simpla – nu ai nevoie de gura de evacuare si nici de burlan), se poate monta in orice bucatarie si pozitionarea ei nu este conditionata de un perete de exterior. Dezavantaje: elimina mirosurile, insa nu si cladura, filrul trebuie schimbat des, pretul este destul de mare.

Hota cu evacuare ( cu extractive ): este mult mai apreciata si ocupa topul in vanzari. Fata de modelul prezentat anterior aceasta acopera dezavantajele: avand capacitatea de absorbtie – daca este aleasa si instalata corespunzator elimina mirosurile si aburii foarte bine, precum si caldura, pretul este mult mai scazut. Dezavantaje: deranjul instalarii si necesitatea burlanului.

Hota mixta: poate sa functioneze in ambele regimuri – in functie de cum ai nevoie.

• In functie de modul de instalare

In functie de modul de instalare, poti alege dintre: hote de perete, de tavan, colt sau incorporabile.

Hote de perete: sunt in general modelele clasice, inclinate, tip „palnie”;

Cele mai bune hote clasice (hote ceva mai ieftine)

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

#2

#1

#3

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota traditionala Arctic AH62, Putere de absorbtie 365 mc/h, 2 motoare

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota traditionala Heinner XCH-450S, Putere de absorbtie 323 mc/h

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota traditionala Beko BH2, Putere de absorbtie 323 mc/h, 2 motoare

Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 365 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 323 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 323
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 230 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 222 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): –
Numar trepte: 3 Numar trepte: 3 Numar trepte: 3
Filtru: Sintetic Filtru: 2 x filtre metalice Filtru: Acrilic
Dimensiuni (IxLxA): 150 x 600 x 490 Dimensiuni (IxLxA): 150 x 600 x 500 Dimensiuni (IxLxA): 130 x 600 x 470
Nivel zgomot max (dB): 72 Nivel zgomot min-max (dB): 63 – 69 Nivel zgomot max (dB): 65
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

Cele mai bune hote (modele de perete)

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

#2

#1

#3

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHote KÜGERR D 8 – 60cm, Decorative, Puternice, cu Telecomanda, Silentioase, de Perete

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota autonoma Gorenje Simlicity DTA6SY2B, putere de absorbtie 618 mc/h, 1 motor

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota incorporabila semineu Whirlpool AKR 559/2IX Inox, 433 m3/h, 90 cm, 3 viteze

Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 983 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 618 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 433
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 190 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): – Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 120
Numar trepte: 5 Numar trepte: 3 Numar trepte: 3
Filtru: Aluminiu (Carbon-optional) Filtru: Aluminiu Filtru: Aluminiu
Dimensiuni (IxLxA): 600 x 500 x 500 Dimensiuni (IxLxA): 950 x 600 x 430 Dimensiuni (IxLxA): 110 x 900 x 405
Nivel zgomot min-max (dB): 31 – 62 Nivel zgomot max (dB): 61 Nivel zgomot min-max (dB): 44 – 61
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

Hote de tavan: hotele tip insula / suspendata care pot si instalate in centrul bucatariei, daca acolo ai aragazul;

Hote de colt: da, se monteaza pe colt – au un aspect placut;

Hote incorpodabile: cele care sunt incastrate in mobilier ( pot fi intr-un dulap sau chiar in blat );

Cele mai bune hote telescopice (incorporabile)

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

#2

#1

#3

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota Telescopica TEKA CNL 1 9000, 90 cm, 3 Trepte Putere, Inox anti-pata

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50, Putere de absorbtie 400 mc/h

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.roHota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX, Putere 603 mc/h

Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 495 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 400 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 604
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 191 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 190 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 224
Numar trepte: 3 Numar trepte: da Numar trepte: da
Filtru: Matalic Filtru: Filtru metalic de grasime Filtru: Carbon
Dimensiuni (IxLxA): 900 x 490 x 250 Dimensiuni (IxLxA): 203 x 598 x 290 Dimensiuni (IxLxA): 190 x 598 x 280
Nivel zgomot min-max (dB): 31 – 62 Nivel zgomot min-max (dB): 59 – 68 Nivel zgomot min-max (dB): 48 – 66
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

Cele mai bune hote incorporabile (decorativa)

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

#2

#1

#3

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.ro

Hota de perete FALMEC FLIPPER culoare neagra L=55 cm, 800mc/h

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.ro

Hota incorporabila decorativa Bosch DWK06G660, Design inclinat

Cele mai bune hote 2017 - abcTop.ro

Hota incorporabila decorativa Bosch DWB097A50, 730 mc/h, 1 Motor

Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 800 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 690 Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 730
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 295 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 300 Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 310
Numar trepte: da Numar trepte: da Numar trepte: da
Filtru: Matalic Filtru: 2 Filtre de grasime Filtru: Aluminiu
Nivel zgomot min-max (dB): 46 – 66 Nivel zgomot min-max (dB): 52 – 70 Nivel zgomot min-max (dB): 45 – 65
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

 

Pretul si producatori

Pretul unei hote este “controvesat”. Sunt modele a caror cost porneste de la 150 lei (hote ieftine – ce au o capacitate de absorbtie mica si in principal mult plastic ) si pot depasi 10000 lei (pentru modele ce sunt incastrate in blat). Din experienta, pot spune ca pe hota cat dai, atata primesti. Altfel spus, din punctul meu de vedere merita sa investesti mai multi bani intr-un aparat mai bun.

Producatori (in functie de gama) buni de hote sunt: gama de top (Miele, Kugerr, Falmec Flipper), gama medie (Bosch, Gorenje, Hotpoint, Whirlpool putine modele de la Heinnier), gama low-cost (Artic, Star-Light, Hennier).

 

CONCLUZIE:

Mai sus am prezentat canteva modele dintre cele mai bune hote ale anului in curs. Recomand ca atunci cand iti alegi asparatul sa iei in considerare caracteristicile acesteia dar si design-ul. Dupa cum ziceam mai sus, hota indeplineste in prezent mult mai multe functii: atat pentru a indeparta mirosul, aburii si fumul, dar si rol decorativ.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: