Care este cel mai bun ventilator fara elice? Ce caracteristici sa urmaresti cand alegi un ventilator fara elice?

 

Compania britanica Dyson a prezentat inca din 2009 un ventilator fara elice, care are la baza o tehnologie denumita „multiplicator de aer”. Aceasta raceste camera prin flux continuu de aer, prin urmare nu sunt necesare elicele. Cum raceste raceste un ventilator fara elice ? Acest aparat foloseste o tehnologie speciala care amplifica puterea aerul de 15 ori, expulzand neintrerupt aproximativ 400 litri de aer omogen si rece in fiecare secunda.

Ventilatoarele conventionale ( cu elice ) au o modalitate simpla de a pune aerul in miscare, prin ventilatia acestuia. Elicea se roteste si prin taierea aerului il „misca”. Desigur pentru a putea creste viteza este necesar de un motor mai puternic, ce propaga si mai mult zgomot.

La pol opus, modelele fara elice se pot ” lauda ” atat cu un motor ce are un consum mic, dar si cu faptul ca sunt silentioase. Acestea absorb aerul din jurul aparatului dintr-o parte si ulterior il imping spre partea superioara. Ventilatorul, de ultima generatie, accelereaza puterea aerului printr-un amplificator ( asemanator cu forma unei turbine aviatice la interior ). La exterior amplificatorul este rotund sau oval, fiind format din mai multe inele. In interiorul acestuia curentul trece pe sub profilul de aripe de avion, antrenand masa de aer suplimentara (chiar si din spatele ventilatorului ). In urma acestui procedeu aerul trece printr-o rampa ce-i canalizeaza directia, puterea, in timp ce il raceste.

Cel mai bun ventilator fara elice - abcTop

Avand in vedere ca nu exista elice, acest ventilator este o achizitie foarte buna, pentru a racorii camera bebelului. Fac referire in general la cei mici, intrucat nu este bine sa ii tinem intr-o camera unde functioneaza un aparat de aer conditionat sau nesupravegheti pe langa un ventilator clasic.

Pe scurt, avantajele unui ventilator fara elice sunt urmatoarele:

• este mult mai sigur, il poti depozita chiar intr-o incapere unde sunt copii sau animale, fara a exista riscul unui pericol;

 fluxul de aer este de 15 ori mai rapid, fata de ventilatorul clasic;

• este super silentios ( aproape insesizabil ).

Dezavantajul insa este pretul – destul de piperat, ce porneste de la 1500 lei si depaseste 3000 lei.

 

Cum alegi cel mai bun ventilator fara elice?

Cand alegi cel mai bun ventiator fara elice – pentru tine, sunt o serie de caracteristici ce trebuie sa le iei in considerare precum: puterea aparatului, numarul de viteze, functii, dimensiune si garantie. In continuare voi detalia aceste aspecte, astfel incat sa iei decizia potrivita de achizitionare.

 

1. Puterea si treptele de viteza

Dupa cum am precizat mai sus, fata de ventilatoarele clasice, acestea au un consum mai scazut, raportat la fluxul de aer eliberat. Modelul cel mai mic existent momentan pe piata are o putere de 25 W, care este suficient pentru o incapere de dimensiune medie, unde stau 2 persoane. In situatia in care esti in cautarea unui model pentru birou, recomand un aparat care sa aiba o putere peste 50 W. Modelele ce au functii suplimentare ( de exemplu joaca si rolul unui umidificator ) trebuie sa aiba o putere mai mare, peste 50 W.

Foarte important, la fel ca in cazul unui ventilator cu elice, este existenta posibilitatii de a ” manipula ” cantitatea fluxului de aer. Aparatele fara elice pot elimina aerul cu o viteza de 15 ori mai mare. Pentru confortul tau, verifica sa ai la dispozitie o telecomanda pentru contolul ventilatorului ( cele trei modele prezentate mai jos au control prin telecomanda).

Cel mai bun ventilator fara elice - abcTop 2

 

2. Functii si control

Functiile si controlul aparatului or sa iti aduca o serie de beneficii ce iti vor sporii confortul:

telecomanda: ne-am obisnuit sa comandam mai usor o parte dintre aparate, fara a ne deplasa . Aceasta tehnologie a fost preluata inclusiv la aparatele de aer conditionat. O telecomanda o sa iti sporeasca confortul, mai ales ca seara nu o sa fie necesar sa cobori din pat pentru a inchide sau a porni aparatul;

posibilitatea de a inclina aparatul: redirectionarea aerului este importanta, mai ales daca doresti sa asezi ventilatorul in diferite colturi din incapere. Spre exemplu daca vrei sa il depozitezi pe biblioteca atunci inclinarea acestuia o sa fie la un unghi de 10 – 30 grade in jos;

umidificator: este o functie care in prezent a fost incorporata la ventilatorul fara elice, astfel transformand aparatul intr-un 2 in 1, util in special in camera unde doarme copilul. Dupa cum bine stii in casa umiditatea trebuie sa aiba o valoare cuprinsa intre 35% – 50% (vara trebuie sa fie mai scazuta – astfel incat aerul sa fie mai uscat, iar iarna mai mare).

 

3. Dimensiune

Aparatele mai puternice, au o dimensiune ceva mai mare, ” sacrificiul ” performantei. Inainte de a achizitiona aparatul recomand sa te asiguri ca incape in locul unde te-ai gandit sa il asezi.

 

4. Garantie

Garantia pentru un ventilator fara elice este in medie de 24 de luni, perioada in care ai suport din partea furnizorului / producatorului de ajutor suplimentar in cazul in care aparatul se defecteaza.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, referitoare la cel mai bun ventilator fara elice, daca mai ai intrebari, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele scrise anterior, in continuare iti recomand cateva modele de ventilatoare fara elice, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Ventilator fara elice Dyson AM06Ventilator fara elice Dyson AM06

Ventilator fara elice Dyson AM07 Tower FanVentilator fara elice Dyson AM07 Tower Fan

Umidificator si ventilator Dyson AM 10Umidificator si ventilator Dyson AM 10

Putere: 25 W Putere: 56 W Putere: 50 -100 W
Numar viteze: Variator de viteza Numar viteze: Variator de viteza Numar viteze: Variator de viteza
Functii: Operare silentioasa, Control la distanta Functii: Operare silentioasa,90° oscilatie orizontala, inclinare reglabila 45°, Control la distanta Functii: Umidificator, Control la distanta
Altele: Inaltime (cm): 55.2 Altele: Inaltime (cm): 100 Altele: Functie dual pentru utilizare tot anul
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: