Care este cel mai bun incarcator portabil universal? Ce caracteristici are un incarcator portabil universal?

 

 incarcator portabil universalTelefoanele, tabletele si alte dispozitive moderne de comunicare sau divertisment, ne ofera mult mai multe beneficii in prezent: de la conectarea la internet si pana la sisteme de navigatie performante sau chiar diferite alte aplicatii utile: monitorizarea activitatii fizice, planificator, jocuri complexe, remote desktop etc.. Toate acestea din pacate vin cu un pret: scad rapid durata de viata a bateriei. Cu ajutorul unui incarcator portabil universal, aceasta problema poate sa fie usor rezolvata.

Incarcatoarele portabile castiga tot mai mult teren si devin accesorii indispensabile. Un model bun – cel mai porbabil, te va scoate din incurcatura atunci cand pleci in concediu sau ai o zi mai lunga – in care utilizarea telefonului este necesara, ceea ce termina bateria repede. Un alt beneficiu este faptul ca poti sa il folosesti si pentru incarcarea tabletei sau a altor dispozitive.

Un incarcator portabil universal are un pret ce porneste de la 100 lei, iar in functie de performante depaseste 400 lei.

 

Cum aleg cel mai bun incarcator portabil universal?

Cand vrei sa cumperi o baterie externa trebuie sa iei in calcul mai multi factori de la tipul dispozitivului – pe care vrei sa-l incarci si pana la caracteristicile bateriei precum puterea si capacitatea de incarcare, dimensiunea si greutatea.

 

1. Puterea si capacitatea de incarcare  

 incarcator portabil universalPuterea nominala de iesire este masurata in watti/ora, ameri sau miliamperi/ora. Cu cat puterea este mai mare cu atat vei putea incarca atat telefonul cat si tableta in acelasi timp, fara a sacrifica prea mult viteaza.

Capacitatea de incarcare trebuie sa fie mai mare decat capacitatea bateriei dispozitivului. Altfel spus daca ai un telefon cu o capacitate de 2000 mAh, vei avea nevoie de un incarcator portabil care sa iti ofere o capacitate de minim 2500 mAh, pentru a avea bateria plina. Daca doresti mai multe incarcari este necesar un model, care sa iti ofere o capacitate mai mare, de exemplu pentru 4 incarcari de minim 10000mAh.

Cateva exemple utile: Iphone 6 are o baterie de 1.810 mAh, Iphone 6 plus are o baterie de 2.915 mAh, Samsung Galaxy 6 are o baterie de 2.550mAh.

 

2. Compatibilitatea si conectorii

In cazul in care alegi un model care nu este compatibil cu marca telefonului tau este foarte probabil sa strici bateria dispozitivului, intrucat voltajul si amperajul incarcatorului portabil se poate sa fie prea mici si sa nu incarce. Aceasta informatie este de regula prezentata in descrierea produsului. Avantajele de a alege o baterie externa universala de capacitate mare sunt: poate fi utilizata la diferite dispozitive, indiferent de brand, si chiar iti poti ajuta fara probleme prietenii, atunci cand acestea au nevoie.

Un alt factor ce tine de compatibilitate sunt tipii de conectori, majoritatea migrand spre USB, fiind cel mai comun.  Exista, insa, modele ce ofera si alte avantaje precum porturi USB de 2.1 A in loc de 1 A, ceea ce permite ca telefonul sa se incarce mult mai repede si care este potrivit pentru tableta. Pe de alta parte sunt incarcatoare ce ofera 2 porturi USB pentru a incarca mai multe dispozitive in acelasi timp.

 

3. Dimensiunea si greutatea

Principalul motiv pentru care alegi sa cumperi un incarcator portabil extern este: necesitatea de a avea baterie la telefon o perioada mai mare de timp. Acesta dorinta nu trebuie sa reprezinte un dezavantaj din punct de vedere al bagajului transportat. O baterie externa buna trebuie sa fie de mici dimensiuni, usor de depozitat in buzunar, la o greutate pe masura, recomandabila pana in 300 g. Din pacate cu cat incarcatorul are o putere si capacitate mai mare, dimensiunea si greutatea acestuia cresc.

 

 incarcator portabil universal4. Alte caracteristici

Alte caracteristici vor aduce un plus de beneficiu in performantele unui incarcator universal portabil si vor facilita utilizarea sa. Prin urmare alege un model care are incorporat LED pentru starea bateriei – important sa stii cand sa il bagi in priza sau smart charge technology – tehnologie inteligenta ce detecteaza automat dispozitivul pe care il folosesti si adapteaza amperajul pana la maxim 2.1 A, asigurand incarcarea rapida si sigura.

 

5. Garantia

Un producator serios o sa iti ofere o garantie de minim 2 ani pentru produsul sau. Ai grija insa de la ce furnizor achizitionezi bateria, intrucat acesta te poate ajuta sau nu  la intermedierea dintre tine si services in cazul in care are probleme cu produsul – in functie de termenii stabiliti cu producatorul.

 

Sper sa iti fie utile aceste sfaturi, cand cumperi un incarcator portabil universal.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand o lista cu cele mai bune incarcatoare portabile universale:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Acumulator extern A, 10000 mAh, Gold

Acumulator extern A+, Universal, 10000 mAh, Gold

Baterie externa Promate, 10000 mAh colectia Storm, neagra

Incarcator portabil universal extern Promate, 10000 mAh

Acumulator extern Vetter iCharge X-Light Aluminum, 6200 mAh Li-Polymer, Silver 2

Acumulator extern Vetter iCharge X-Light Aluminum, 6200 mAh

Tip accesoriu: Acumulator extern Tip accesoriu: Acumulator extern Tip accesoriu: Acumulator extern
Telefoane compatibile: Universal Telefoane compatibile: Universal Telefoane compatibile: Universal
Timp incarcare: 12 ore Timp incarcare: 10 ore Timp incarcare: – ore
Capacitate (mAh): 10400 Capacitate (mAh): 10000 Capacitate (mAh): 6000
Reincarcare telefon: pana la 5 ori Reincarcare telefon: pana la 5 ori Reincarcare telefon: pana la 3-4ori
Indicator LED pentru starea bateriei Indicator LED pentru starea bateriei Smart Charge Technology, LED stare baterie
Greutate: 218 g Greutate: 240 g Greutate: 178 g
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: