Care este cel mai bun germinator? Ce caracteristici are cel mai bun germinator?

 

Pentru cei care sunt interesati de o alimentatie cat mai sanatoasa, germenii – din diferite seminte, sunt necesari sa fie introdusi in alimentatie. Daca pungulitele din comert, ti se par prea scumpe ( 10 lei / bucata ) sau nu ai incredere in calitatea lor, atunci poti achizitiona un germinator – cu ajutorul caruia vei putea cresta semintele la tine in casa.

Germenii ( in functie de necesarul de nutrienti: de grau, rapita, creson, linte, mazare, mustar, lucerna, pastai, brocolii etc. ) sunt mult mai bogati in minerale si in vitamine, fapt ce ajuta la regenerarea celurala si chiar la imbunatatirea sistemului imunitar.

Avantajele unui germinator – pe langa faptul ca vei beneficia de germeni facuti in casa, este usurinta cu care poti obtine seminte incoltite, intr-un timpul mult mai scurt.

Pretul pentru un germinator porneste de la 150 lei si depaseste 1000 – in functie de tipul aparatului si ce caracteristici ofera.

cel mai bun germinator 2

 

Cum alegi cel mai bun germinator?

Cand alegi un germinator trebuie sa ai in vedere urmatoarele: tipul de aparat, tipul de seminte pentru care este recomandat, functii, materialul si garantia.

 

1. Tipul de aparat

In functie de tipul aparatului, in piata ai sa gasesti modele automate dar si manuale, fiecare cu avantaje se dezavantaje.

modele automate: sunt mult mai usor de folosit, acestea au practic grija „singure” de recolta – poti seta perioada la care sa ude semintele si chiar sa mentina umiditatea – astfel incat sa poti creea un mediu cat mai apropiat, de cel necesar pentru a creste germenii rapid. Dezavantajul acestora este insa pretul, ceva mai piperat ( porneste de la 250 lei)

modele manuale: sunt mai greu de folosit – trebuie sa ai grija mai mare de seminte ( atat inainte sa le pui in aparat, dar si pe parcurs), acestea au guri de aerisire ce permit aerului sa treaca. Avantaj: pretul mic – pornesc de la 80 lei.

Indiferent de modelul pe care il alegi, pentru rezultate satisfacatoare – trebuie sa citesti si sa respecti indicatiile oferite de producator.

 

2. Tipuri de seminte

Majoritatea modelelor sunt pentru toate tipurile de seminte. Insa pentru cele foarte mici, s-ar putea sa fie necesar sa pui putin tifon la baza cuvei, astfel incat acestea sa nu cada intre spatii.

De asemenea in functie de germinator, poti pune de la 3 si pana la 12 tipuri de seminte diferite – in acelasi timp, in compartimente diferite, astfel incat sa obtii mai multe tipuri. Atentie insa – atunci cand pui diferite seminte, trebuie sa te asiguri ca toate au nevoie de acelasi tip de climat pentru a creste, sau sa alegi un aparat care sa poate creea diferite medii pe zone ( insa aceste modele sunt foarte scumpe, peste 2000 lei ).

 

3. Functii si materialul

Dupa cum am mentionat mai sus, modelele electrice ofera mai multe functii, astfel incat tu sa nu ai batai de cap, acestea pot fi:

functie de udat: tinand cont de tipul de seminte, poti seta aparatul ca la o anumita perioada de timp sa le ude;

functie de ceata: ceata creeaza un mediu umed, bogat in oxigen – adica exact clima de care au nevoie semintele pentru a incolti;

temporizator: pentru a te asigura ca temperatura si umiditate sunt in parametrii, un model cu temporizator o sa iti fie util;

materialul: mare atentie la material, majoritatea sunt produse din plastic – insa foarte important este ca acesta sa nu contina BPA ( toxina care este intalnita la multe dintre recipientele din plastic )

 

4. Garantia

Un germinator bun, trebuie sa vina la „pachet” cu o garantie de minim 2 ani, perioada in care producatorul sa iti ofere servicii si asistenta daca ai probleme cu produsul (probleme ce nu au fost cauzate de nerespectarea termenilor de folosire).

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, cand alegi cel mai bun germinator, daca mai ai intrebari sau doresti sa recomanzi un produs – te invit sa lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand urmatoarele aparate:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Germinator automat Freshlife FL-3000 TribestGerminator automat Freshlife FL-3000 Tribest

Germinator automat cu generator de ceata Easy GreenGerminator automat cu generator de ceata Easy Green

Germinator manual din teracota Geo Bavicchi TERRADISIENAGerminator manual din teracota Geo Bavicchi TERRADISIENA

Tip aparat: automat Tip aparat: automat Tip aparat: manual
Material: plastic fără BPA Material: plastic Material: plastic fără BPA
Oprire autormata: da Oprire autormata: da Oprire autormata: nu
Functii: sistem de udare automat Functii: genereaza ceata Functii: 3 tavite
Dimensiuni: 25.4 cm(L) x25.4 xm(W), 36.8(D) Dimensiuni: 61 x 46 x 23 cm  Dimensiuni: 175 x 175 x 270
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 25.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: