Care este cel mai bun blender? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti cand achizitionezi un blender bun?
| Subiect: Cel mai bun blender | Recomandari si Pret |
Cel mai bun blender este o achizitie perfecta, daca doresti sa faci o investitie in sanatatea ta. Cu ajutorul sau, vei putea sa-ti prepari acasa sucuri naturale din fructe, legume sau sa incerci diferite retete cremoase ( precum supele – crema ).
Principalele tipuri de blendere, ce le poti cumpara, sunt:
• modelele clasice / blender: motorul se afla in partea de jos, iar vasul deasupra. Lamele sunt pozitionate la baza bolului ceea ce face ca maruntirea sa fie omogena si rapida. Acestea sunt prevazute cu un capac, pentru a nu imprastia compozitia;
• modelele verticale / mixer vertical: care intra in gama de accesorii ale unui mixer vertical – ai paleta specifica (ce trebuie sa o atasezi la piesa cu motor) si vasul.
Cel mai bun blender o sa te ajute sa economisesti bani si, in acelasi timp, sa ai parte de cel mai bun rezultat atunci cand il folosesti. Pretul, pentru un blender porneste de la 100 lei, iar in functie de performante si marca depaseste 1000 lei.
Cum alegi cel mai bun blender?
Cand alegi cel mai bun blender trebuie sa fii atent la: puterea blender-ului, treptele de putere, capacitatea, sistemele de siguranta si ce alte beneficii iti ofera. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa faci achizitia potrivita.
1. Puterea blender-ului
Puterea unui blender este de regula cuprinsa intre 200 W si 1600 W. In cazul in care doresti un blender pentru tipurile de retete ce au densitate mica (ex: smoothies, supe) iti recomand sa te orientezi spre un model cu o putere de 200 W – 600 W. Daca insa ai nevoie ca blenderul, ce il achizitionezi sa il folosesti pentru alimente mai dure sau chiar pentru a sparge gheata, ai nevoie de un aparat puternic care sa depaseasca 600 W. Aceasta regula se aplica si cand doresti sa gatesti retete vegetariene, intrucat aparatul se poate bloca daca nu are o putere corespunzatoare, pentru a marunti alimentele crude / mai tari.
Cu cat blender-ul este mai puternic, cu atat dimensiunea acestuia este mai mare, prin urmare daca pentru un model pentru voiaj, trebuie sa te orientezi spre un aparat cu o putere de pana in 500W.
2. Treptele de viteze
Majoritatea modelelor au 2 – 14 trepte de viteze, alege un blender cu viteze dedicate tipurilor de alimente pentru care urmeaza sa il folosesti. Cea mai importanta functie a unui blender este treapta de turbo – cea mai rapida. Aceasta este practica si o sa vei folosi mai des decat restul vitezelor, in special pentru a obtinte retete cremoase usor si repede.
3. Capacitatea
Daca ai o familie numeroasa, careia sa ii prepari mancaruri sanatoase si proaspete zilnic, trebuie sa fii atent la capacitatea bolului. Bolul unui blender are o capacitate cuprinsa intre 0.4 L (in cazul modelelor mici, de voiaj) si depaseste 2 L.
Tot referitor la bol, recomand modelele cu recipient din sticla intrucat sunt mai rezistente si se curata mai usor. Daca esti in cautarea unui aparat care sa nu fie foarte greu, atunci opteaza pentru un model cu bol de plastic.
4. Sisteme de siguranta
Majoritatea producatorilor iau in serios sistemele de siguranta la un blender calitativ, prin urmare modelele cele mai sigure sunt dotate cu suporti anti-alunecare, sisteme de siguranta pentru inchidere ( blenderul porneste doar in momentul in care toate componentele detasabile sunt pozitionate corect ), sistem de auto-inchidere cand motorul este supraincalzit ( astfel se evita arderea sa ).
5. Alte caracteristici importante
Pe langa cele notate mai sus, cel mai bun blender trebuie sa corespunda nevoilor tale si prin accesoriile oferite, dar si sa fie din materiale de calitate:
• accesorii: sunt modele ce vin in ajutor cu diferite accesorii – ex: rasnita de cafea, tocator, cantar bucatarie etc.. Acestea sunt utile, dar nu neaparat necesare. Incearca sa nu iti incarci bucataria cu accesorii de care nu ai nevoie si nici sa platesti mai mult pentru functii ce nu le vei folosi. In cazul modelelor de voiaj, poti primi o sticla portabila pentru un smoothie sau shake proteic pe care sa il iei dimineata la munca sau la sala;
• materialul: atentie la materialul componentelor blenderului. De exemplu bolul unui blender poate fi din plastic – nu sunt rezistente in timp, iar aspectul acestora se deterioreaza repede, sau din sticla – sunt mai rezistente, se spala mai usor. Prin urmare, recomand sa te orientezi catre un blender cu bol din sticla intrucat sunt practice, nu prin miros in timp, chiar daca sunt mai grele. Materialul din care lama este produsa, este un alt aspect de verificat, otelul inoxidabil sau inoxul sunt doua materiale foarte bune ce rezista in timp;
• garantia: majoritatea electrocasnicelor au o garantie de 24 de luni, pe cat este posibil cauta sa achizitionezi un model ce iti ofera o garantie de minim 2 ani, de la un furnizor cunoscut.
Sper ca aceste informatii sa iti fie de ajutor, pentru a alege cel mai bun blender.
Tinand cont de caracteristicile enumerate mai sus, in continuare am sa iti prezint cateva modele de blendere, ce merita atentia ta:
( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )
Blender de masa Zelmer 32Z012, 600 W, 1.5 l, 2 Viteze, Functie Pulse, Functie Turbo• Putere (W): 600 |
Blender Philips Daily Collection HR2105/00, 400 W, 1.25 l, 2 Viteze, Functie impuls, Alb• Putere (W): 400 |
Mini blender Breville BlendActive VBL097X-01, 250 W, 0.6 l, Verde/Alb• Putere (W): 250 |