Care este cea mai buna boxa portabila? Care sunt caracteristicile ce trebuie sa le aiba o boxa portabila?
Cea mai buna boxa portabila are o utilitate mare, fie ca o folosesti pentru birou, pentru a te relaxa acasa sau cand esti in concediu. In prezent sunt modele ce incorporeaza diferite caracteristici, prin urmare este bine sa iti definesti care este scopul achizitionarii unui astfel de aparat. Alegerea modelului potrivit este destul de dificila, intrucat in piata ai sa gasesti zeci de aparate.
O boxa portabila buna are un pret cuprins intre 300 lei si 900 lei – in functie de cat de performanta iti doresti sa fie.
Cum aleg cea mai buna boxa portabila?
In continuare am sa prezint cateva dintre cele mai importante caracteristici ale unei boxe portabile bune, la care trebuie sa fii atent atunci cand te decizi sa achizitionezi.
1. Tipul de boxa
Cele mai comune modele disponibile sunt boxe portabile cu Bluetooth, cu NFC, Wi-FI, cu Jack, USB:
• boxele portabile cu Bluetooth – avantaje: tehnologia Bluetooth este integrata in majoritatea dispozitivelor mobile, nu necesita conectarea la internet, sunt foarte usor de folosit, conectarea este rapida la telefon, tableta ( scapi de cabluri ), dezavantaje: distanta dintre dipozitive depinde de tehnologia Bluetooth integrata (ex: Bluetooth V4.0 – pana la 10 metri), altfel se pierde conexiunea;
• boxe portabile cu NFC (Near Field Communication*) – NFC este un protocol de conectare prin Bluetooth utilizat la dispozitivele media in special de Sony, Philips si Nokia, avantaje: conectarea se face rapid, insa dezavantaj: trebuie ca cele doua dispozitive sa se afle la distanta de cativa centrimetri pentru a functiona;
*tehnologia NFC mai este utilizata si pentru transfer de contacte si pagini web, plati fara contact, transfer fisier. Cel mai des aceasta tehnologie este folosita la masini pentru conectarea bordului cu telefonul soferului;
• boxe portabile cu Wi-Fi – avantaje: ofera o rezolutie audio mult mai buna, au un semnal mai puternic, dezavantaje: sunt mai scumpe, te „obliga” sa stai in raza router-ului;
• boxele cu Jack sau USB – sunt cele mai comune, si de regula preferate de utilizatori. Acestea pot fi conectate usor la laptop, tableta chiar si telefon (in cazul boxelor cu Jack). Avantaj: sunt mai ieftine, dezavantaje: dependenta de fir.
2. Autonomia
Boxele au o autonomie de la 2 ore si pot sa depaseasca 15 ore. Sunt modele care folosesc acumulatori intern, baterii de tip Li-Polymer, Lithium-ion, Li-Ion, mAh. De regula boxele care au baterie de tip Lithium Ion au o durata de viata mai mare. Cand alegi cea mai buna boxa portabila trebuie sa urmaresti acest aspect, in special daca pleci intr-o excursie si nu ai posibilitatea sa o incarci des.
3. Raza de actiune
Cu cat raza de actiune este mai mare cu atat vei avea libertate de miscare mai mare impreuna cu dispozitivul la care ai conectat boxa. Exista modele care au o raza de actiune de cativa cemtrimetri, pana la modele cu raza de actiune de peste 20 m.
4. Alte functii
Boxe portabile cu AM/FM din cand in cand mai doresti sa asculti o emisiune sau poate chiar stirile, prin urmare vei avea nevoie de niste boxe portabile care sa aiba AM/FM incorporat.
Boxe portabile cu micro SD / cititor de USB acestea sunt modele mai scumpe, insa te scapa de “dependenta” fata de dispozitive.
Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand alegi cea mai buna boxa portabila, daca ai intrebari, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.
Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti prezint o lista cu cele mai bune boxe portabile:
( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )
Boxa portabila Denon Envaya, Bluetooth, NFC, Autonomie 10 ore, Negru• Tip boxa: Boxa bluetooth / Boxa NFC |
Boxa portabila Beats Pill 2.0 by Dr. Dre, Boxa bluetooth, Negru• Tip boxa: Boxa bluetooth / Boxa cu Jack 3.5 mm / Boxa NFC |
Boxa portabila bluetooth Sony SRSX2B, Boxa bluetooth, Black• Tip boxa: Boxa bluetooth |