Care este cea mai buna masina de cusut mecanica? Ce caracteristici are o masina de cusut mecanica buna?

 

O masina de cusut este o achizitie foarte buna de avut in casa. In functie de nevoia ta – exista o prima clasificare din care poti alege cea mai buna masina de cusut mecanica pentru tine. De exemplu pentru mici modificari sau chiar pentru tivuri, poti opta pentru o masina care este usor de operat, depozitat si transportat. Aceste sunt modele mai ieftine, care au un numar mic de programe.

Pentru cei care au nevoie de o masina de cusut care sa ii initieze in arta prelucarii materialelor este nevoie de un model semi-profesionala, usor de operat insa cu un numar de tesaturi minime.

Pentru persoanele cu experienta, care au drept obiect de activitate cusutul, trebuie sa aiba clar in minte care este tipul de proiect ce doresc sa il desfasoare, pe termen lung si poate chiar sa opteze pentru un model de masina de cusut computerizata. Desigur pretul acestor este pe masura, necesitand o investitie mare.

Pentru o masina semi-profesionala, cum este cel de-al doilea caz, un model bun porneste de la un pret de 500 lei, iar in functie de caracteristi si producator, depaseste 1000 lei.

cea mai buna masina de cusut mecanica

 

Cum alegi cea mai buna masina de cusut mecanica?

Cand alegi cea mai buna masina de cusut mecanica pentru tine trebuie sa iei in calcul cateva aspecte pornind de la tipul de proiect ce doresti sa il desfasori si sa alegi un model care se preteaza cel mai bine. De exemplu: cate tipuri de tesaturi sunt necesare, ce functii suplimentare vei avea nevoie pentru a duce la bun final activitatea, ai nevoie de o masina de cusut care sa poate folosii in acelasi timp mai multe ate de diferite culori, cu ce tip de materiale vei lucra, doresti sa faci broderii?

Sunt multe intrebari, insa raspunsurile te vor ajuta sa alegi acel model de care ai nevoie.

 

Cateva reguli:

• tensinea firului superior sa fie variabila;
• acul sa aiba o pozitie variabila – stanga, dreapta, centru;
• suveica (in cazul incepatorilor) trebuie sa fie orizontala, daca aceasta este de teflon, datorita lipsei de experienta, incepatorii pot sa rupa acul la coasere, lovind suveica;
• orice masina de cusut are 8 parti principale / esentiale ce fac diferenta: bobinator – este sistemul aflat in partea superioara dreapta  – de regula si ajuta la infirarea atei de pe papiota pe bobina; selector de programe cu actionare mecanica – rotita prin care se selecteaza programele, prin invartire – sunt insa si aparate mai moderne la care selectia se poate face cu ajutorul unor butoane; buton pentru coasere inapoi – cusatura de intarire, prin aceasta setare se continua cusatura in revers; suprafata de lucru convertibila plan sau brat – pentru cusaturi tubulare sau circulare cum ar fi cazul la pantaloni, maneca sau sacose, aceasta parte din carcasa inferioara se poate scoate, ramanand o suprafata de coasere mult mai ingusta si tubulara; controlul vitezei de coasere de la pedala – masinile semi-profesionale, functioneaza prin apasarea pedalei ce poate ajusta viteza in functie de intensitatea cu care apesi; compartiment pentru accesorii – nu este obligatoriu, insa un model care are si compatiment o sa te ajute sa te organizezi mult mai usor; maner de transport – aflat in partea superioara a aparatului; iluminarea zonei de coasere – cu ajutorului unui bec mic.

cea mai buna masina de cusut mecanica

 

Caracteristici de baza

 

1. Tipul de tesaturi

Este foarte important ca masina pentru care optezi sa aiba un numar suficient de programe (de tesaturi) astfel incat sa te ajute in toate proiectele tale. Alte functii esentiale la o masina de cusut sunt: cusutura revers, pas reglabil al cusaturii, intarire cusatura, reglare presiune picior, coasere butoniera, zigzag pentru tricotaje , coasere fermoar, coasere nasturi, sistem introducere fir in ac.

Intensitatea se poate regla usor cu ajutorul pedalei – in cazul masinilor electro-mecanice.

cea mai buna masina de cusut mecanica

 

2. Sisteme de siguranta

Sistemul de prindere al materialului – foarte important, daca acesta nu este bun, cel mai probabil cusatura o va lua pe aratura. Se recomanda masinile de cusut care au un sistem de prindere al materialului din 7 puncte;

Auto-oprire si protectie a mainii – in special daca abia inveti sa folosesti masina trebuie sa alegi un model care sa iti ofere protectie;

Sistem de iluminare zona cusuta – chiar daca ai o lampa, este bine sa folosesti mereu si sistemul de iluminat de la masina de cusut.

cea mai buna masina de cusut 3

3. Garantia

O masina de cusut buna are o garantie de minim 2 ani. Mare atentie de unde achizitionezi masina, cauta un furnizor serios care sa nu se incurce cu imitatii mai ieftine.

 

Daca mai ia intrebari – referitoare la cea mai buna masina de cusut, sau doresti sa recomanzi un model din propria experienta, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele scrise anterior, in continuare iti recomand trei modele de masini de cusut foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Masina de cusut TOYOTA Super Jeans 26Masina de cusut TOYOTA SuperJeans26

Masina de cusut Minerva M832BMasina de cusut Minerva M832B

Masina de cusut Minerva M190Masina de cusut Minerva M190

Tip produs: Masina de cusut Tip produs: Masina de cusut Tip produs: Masina de cusut
Numar de programe: 26 Numar de programe: 32 Numar de programe: 21
Viteza de coasere: 800 rpm Viteza de coasere: 800 rpm Viteza de coasere: 800 rpm
Cusutura revers: Da Cusutura revers: Da Cusutura revers: Da
Intarire cusatura: Da Intarire cusatura: Da Intarire cusatura: Da
Coasere butoniera: Da Coasere butoniera: Da Coasere butoniera: Da
Coasere fermoar:Da Coasere fermoar:Da Coasere fermoar:Da
Coasere nasturi: Da Coasere nasturi: Da Coasere nasturi: Da
Suveica: Orizontala Suveica: Orizontala Suveica: Orizontala
Altele: Piciorua presor glisor Altele: Adaptor pentru brodat/stopat Altele: Adaptor pentru brodat/stopat
Putere nominala: 65 W Putere nominala: 85 W Putere nominala: 85 W
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 19.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Ana
    25.05.2017 at 15:43

    Bună ziua!
    Aș dori să achiziționez o mașină de cusut, însă momentan nu am noțiuni de croitorie. Intenționez să o folosesc pentru operațiuni uzuale (coasere tiv, modificări haine, lenjerie pat, etc), însă nu știu pentru ce tip de mașină să optez. Am citit diverse informații pe internet, dar nu am reușit să îmi formez o idee concretă despre ce tip de mașină ar fi mai indicat. Am înțeles că cele electrice sunt mai sensibile, să optez pentru cele mecanice? Ce anume îmi recomandați, la un preț acceptabil? Până în 600 lei. Mulțumesc!

Mesaj: