Top – cea mai buna masina de spalat vase incorporabila 2017
(cea mai buna masina de spalat vase incorporabila |
Recomandari, pareri si pret )
Azi doresc sa scriu cateva randuri, despre cea mai buna masina de spalat vase incorporabila 2017. Din 2016 si pana in prezent, a trecut ceva timp de cand am abordat acest subiect. Dupa cum spuneam si in alte articole de la an la an, apar aparate mai bune cu functii speciale pentru a le face tot mai prietenoase din punct de vedere al utilizarii, cu mediul, dar avand focusul pe sporirea confortului persoanei care le foloseste.
Prin urmare, fie ca doresti sa iti schimbi masina de spalat incorporabila, reamenajezi bucataria sau tocmai ti-ai cumparat o noua locuinta (felicitari!), ai nevoie de sfaturi, recomandari pentru a gasi electrocasnicul potrivit.
Un prim aspect, care ne intereseaza pe toti este investitia. Fiecare dintre noi isi stabileste un prag minim – maxim, pe care este dispus sa il cheltuie pentru un astfel de aparat. Pretul pentru o masina de spalat incorporabila porneste de la 1000 lei (ex: pentru un model cu 10 seturi, 6 programe, clasa A+ , 45 cm) si depaseste 5000 lei (pentru un model cu 14 seturi, 10 programe, clasa A+++ , 60 cm). Diferenta mare, este data atat de prestigiul pe care numele producatorului il are, dar si de tehnologia din spate.
Dintre producatorii pe care ii recomand, enumar din gama de top (in functie de pret – peste 4000 lei) – Miele, Bosch, AEG din gama medie (intre 1500 lei si 4000 lei): Whirlpool, Beko, Teka, Bosch, Gorenje, Electrolux, sub 1500 lei: HotPoint, Star-Light, Hansa.
Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila 2017
Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila, pe care o poti alege, trebuie sa corespunda cu nevoile tale din bucatarie. Prin urmare, trebuie sa ai in vedere: capacitatea, numarul si tipul de programe, optiuni, dimensiunea, clasa de eficienta, tipul de afisaj, tip incorporare si controlul. Acestea sunt caracteristicile principale ce definesc un electrocasnic util si despre care voi detalia mai jos, dupa ce va voi scrie cateva cuvinte despre trei modele pe care le recomand.
( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )
Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LTF11M132C, 14 SeturiDaca esti in cautarea unui aparat performant, care sa aiba un pret mediu, iti recomand masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LTF11M132C. Aceasta face parte din noua gama lansata de producator, imbinand tehnologie de ultima generatie cu un design modern. Capacitatea aparatului este de 14 seturi si inglobeaza 11 programe. Dintre cele mai utile programe, enumar: delicate, goodnight, duo wash, autocuratare, express 30′.
|
Masina de spalat vase Miele G 6770 SCVi complet integrata, 14 seturiPentru cei dintre voi, care isi permit sa faca o investitie mai mare, masina de spalat vase Miele G 6770 SCVi (complet integrata) poate sa fie alegerea ideala. Cu un consum minim (clasa energetica A+++ si de uscare A), programul automat asigura ca vei obtine cele mai bune rezultate la un pret mic. Programe utile: optiune incarcare la jumatate, program rapid, program intensiv, program Bio/Eco, program auto si programare intarziata.
|
Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV50E60EU, 12 SeturiBosh este un producator renumit, in ce priveste electrocasnicele. Prin urmare, este de luat in seama atat pentru renumele sau cat si pentru modelul SMV50E60EU, daca este sa vorbim despre cea mai buna masina de spalat vase incorporabila, la un pret accesibil. Acest aparat ofera siguranta contra inundatiilor atat in timpul functionarii cat si in repaos sau in cazul caderilor de tensiune. Cu un numar de 5 programe, asigura strictul necesar.
|
Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase incorporabila 2017? Ce caracteristici sa urmaresti?
Inainte de a detalia raspunsul, este important sa intelegi cum functioneaza o masina de spalat vase. De regula, aparatul are un sistem de trei brate rotative prin care este pompata apa in interior. Fiecare dintre aceste pompe este pozitionata in plan vertical: sus, centru si jos. Prin urmare, o masina de spalat vase performata poate avea doua sau chiar trei astfel de sisteme, ceea ce le face mai eficiente fata de cele cu un singur sistem. Pentru a indeparta petele de mancare intarita, anumiti producatori au dezvoltat zone speciale de spalare (cu jet suplimentar de apa), unde se recomanda plasarea vaselor foarte murdare.
Revenind la raspuns, desigur, pretul este un factor cheie atunci cand alegi cea mai buna masina de spalat vase incorporabila, insa este bine ca acesta sa incline balanta la final, spre un model sau altul. Din punctul meu de vedere, un prim pas – cand incepi cautarea, este sa iti definesti scopul viitorului aparat (suna amuzant, pana la urma vrei sa spele vasele). Cand spun acest lucru, fac referire insa la: numarul de vase pe care doresti sa le speli (nu doar bliduri ci si oale, dimensiunea lor, materialul etc.), frecventa cu care vei spala, tipurile de programe care iti sunt necesare, dimensiunea aparatului si multe alte aspecte.
In cele ce urmeaza voi detalia, pas cu pas, cum poti alege modelul ideal pentru tine.
CARACTERISTICI GENERALE
In cazul cararacteristicilor generale, dese ori, te vei lovi de informatii referitoare la: capacitate, clasa de eficienta, tipul de afisaj, tip incorporare si control.
• Capacitatea: masinile de spalat vase pot avea o capacitate de la 9 seturi si peste 13. Desigur, cu cat aparatul este mai spatios, cu atat o sa consume mai mult spatiu in bucatarie.
• Tipul de incorporare: aici discutam despre masini de spalat vase complet integrate si masini de spalat vase partial integrate. Prima gama are avantajul ca partea frontala a aparatului electrocasnic poate sa fie mascata, fara probleme, de spatele unei usi / fete de dulap. De regula, in cazul acestora, butoanele se afla pe latura usii, cand o deschizi.
• Tipul de afisaj: in cazul masinilor de spalat vase incorporabila tipul de afisaj este electronic cu LED.
PROGRAME SI OPTIUNI
Este important sa ai in vedere urmatoarele: numarul de programe, tipurile de programe, conexiunea la apa calda, filtru de autocuratare.
• Numarul de programe: numarul de programe este important, insa ce face fiecare dintre acestea conteaza mai mult. Multe modele au intre 5 si 10. Programele de baza sunt: rapid, mixt, delicat, curatare intensa si eco.
• Tipurile de programe: fiecare producator doreste sa se evidentieze cu cele mai multe programe, de aici si numarul dublu de la un modelul la altul. Pe langa cele care sunt standard, sunt modele ce permit: spalarea cu aburi. clatirea suplimentara, prespalare, program super-uscare etc..
• Daca se poate sau nu conecta la apa calda: poti reduce mult din consumul aparatului, daca acestea se poate conecta la apa calda. De exemplu, multe dintre modelele de la Miele, se pot conecta la apa clada, daca se asigura o temperatura maxima de 60 grade C.
• Incarcare la jumatate: nu vei avea nevoie de o incarcatura completa. Sistemul de recunoastere automata a incarcaturii o sa regleze consumul de apa/curent.
• Recuperarea apei: este o optiune prezentata sub diferite denumiri. Prin aceasta aparatul stocheaza apa ultimei clatiri si o reutilizeaza la urmatoarea prespalare. Astfel se reduce mult consumul de apa.
FILTRE SI AUTOCURATARE
Filtrul poate aduce un aport semnificativ, atunci cand alegi ce mai buna masina de spalat vase incorporabila. Prin urmare, acestea reprezinta o parte importanta a aparatului si e necesar sa ii acorzi atentie. Rolul lor este de a impiedica resturile de mancare sa infunde masina, respectiv sa ajunga inapoi pe vase. Sunt doua tipuri de filtre cu: autocuratare sau curatare manuala.
• Filtrele cu curatare manuala sunt reprezentate de un set de site din plastic sau inox. Dezavantaj: este necesar sa le cureti frecvent. Avantaj: curatarea nu este dificila, poate fi efectuata in doar cateva minute sub jet de apa.
• Filtrele cu autocuratare (sau filtre automate) nu necesita interventia ta, acestea se curata singure. Ca si aspect, sunt construite in stilul unui dispozitiv tip rasnita. Resturile alimentare ajunse in filtru sunt maruntite, ulterior evacuate impreuna cu apa murdara la final. Dezavantaj: nivelul de zgomot la finalul ciclului de spalare creste. Avantaj: nu trebuie sa mai faci nimic pentru intretinere.
CONSUM
Am ajuns si la a discuta despre cat consuma o masina de spalat vase. Aici este necesar sa ai in vedere: consuml anual de energie, consumul anual de apa. De la o serie la alta producatorii se chinuie sa atinga perfectiunea, in ce priveste consumul, atat din rationamente care tine de salvarea Planetei, dar mai ales au in vedere legislatia care devine tot mai drastica. Dupa cum bine stii, cele mai bune aparate sunt cele din gama A, insa de multi ani au inceput sa intre in top preferinte A+, A++, A+++. Intre aceste clase poate exista chiar un consum mai mic cu 25% fata de clasa anterioara, iar aceste costuri se duna luna de luna.
DATE TEHNICE
Un penultim aspect, pe care trebuie sa il ai in vedere cand cumperi cea mai buna masina de spalat vase incorporabila este sa urmaresti: dimensiunea, nivelul de zgomot, greutatea.
• Dimensiunea: in ce priveste dimensiunea sunt masini de spalat vase incorporabile care pot avea 45 cm, respectiv 60 cm latime. Fiind vorba despre electrocasnice care sunt incastrate. Atentie insa si la distantele recomandate de producator, extra acestor parametrii. Multi producatori au luat in calcul minusul (al dimensiunilor strandard) si au incercat sa optimizeze cat mai mult spatiul interior.
• Nivelul de zgomot: in functie de locul unde vei plasa viitorul aparat, este importat sa ai in vedere nivelul de zgomot propagat. Recomand sa te asiguri ca nu este deranjant pentru restul persoanelor din casa. Prin urmare, cea mai buna masina de spalat vase incorporabila trebuie sa fie cat mai silentioasa. Acesta este si unul dintre motivele pentru care am reluat subiectul din 2016 trecut. Am observat ca de la an la an, producatorii au luat in considerare serios acest aspect (solutia: straturi de izolare fonica – care sa absoarba suntele). In prezent, poti achiztiona un aparat foarte silentios – pana in 42dB.
• Greutate: nu te influenteaza mult, deci nu as vedea de ce sa iti bati capul cu acest aspect.
GARANTIA / UTILIZAREA
Garantia este de regula de 24 de luni. In functie de perioada anului, poti beneficia de oferte din partea producatorului, care sa extinda aceasta garantie standard, cu pana la 7 ani. Recomandarea mea, mereu a fost ca merita sa achizitionezi o extra garantie, in cazul in care nu prinzi o astfel de promotie. De exemplu, eMAG pune la dispozitie, contra cost, posibilitatea de a achizitiona o extindere a garantiei cu pana la 2 ani. Bonus: iti este asigurat un timp prioritar de raspuns.
In ce priveste utilizarea, este important sa citesti cu atentie manualul produsului. De multe ori, mi s-a intamplat sa fiu uimit de anumite functii, pe care le credeam inutile. In plus, de regula in acest manual, se face referire la tipurile de produse pentru spalarea vaselor recomandate, precum si care sunt etapele de curatare ale aparatului sau pasii de urmat daca apar anumite erori.
CONCLUZIE:
In concluzie, sa alegi cea mai buna masina de spalat vase incorporabila nu este atat de dificil, atata vreme cat iti conturezi cateva aspecte, pe care viitorul aparat trebuie sa la aiba. In cadrul magazinelor online, vei gasi multe modele care se vor incadra perfect cu cerintele tale.
Cand achizitionezi, tine cont de faptul ca: electrocasnicele sunt o investitie atat confortul, pe care il poti obtine de la o zi la alta, dar si in sanatatea ta (mai ales cand discutam despre aparate care au rolul de a spala).
Ca o recapitulare, trei modele pe care le recomand sunt:
( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )
#2 |
#1 |
#3 |
Masina de spalat vase Miele G 6770 SCVi complet integrata |
Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LTF11M132C |
Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV50E60EU |
Capacitate (seturi): 14 | Capacitate (seturi): 14 | Capacitate (seturi): 12 |
Tip incorporare: Complet incorporabila | Tip incorporare: Complet incorporabila | Tip incorporare: Complet incorporabila |
Numar de programe: 9 | Numar de programe: 11 | Numar de programe: 5 |
Nivel de zgomot dB(A): 44 | Nivel de zgomot dB(A): 42 | Nivel de zgomot dB(A): 44 |
Dimensiuni (IxLxA) cm: 80.5 x 60 x 57 | Dimensiuni (IxLxA) cm: 82 x 59.5 x 57 | Dimensiuni (IxLxA) cm: 81.5 x 59.8 x 55 |
Clasa de eficienta la uscare: A | Clasa de eficienta la uscare: A | Clasa de eficienta la uscare: A |
Clasa de eficienta energetica: A+++ | Clasa de eficienta energetica: A+++ | Clasa de eficienta energetica: A+ |
VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET | VEZI DETALII SI PRET |