Cele mai bune produse pentru curatarea frigiderului

( curatarea frigiderului – sfaturi si produse)

 

Curatarea frigiderului este o activitate necesara atat pentru a depozita alimentele intr-un mediu igenic, dar si pentru a elimina mirosurile  sau chiar a impiedica aparitia lor. Microorganismele din interiorul aparatului se pot inmulti, in ciuda temperaturilor scazute, resturile alimentare ( in special cele lichide ) pot da un aspect neplacut, lipicios sau sa isi faca „simtita” prezenta prin „mireasma” eliberata.

cel mai bun frigider 3

Pe internet o sa gasesti multe remedii „naturale” pentru curatarea frigiderului, de multe ori acestea sunt simple, alte ori implica tot felul de ingrediente cu scopul de a-ti face singur solutia. Din punctul meu de vedere, ele au fost practice la vremea lor ( mai ales cand tot frigiderul era construit din materiale mai dure ), insa in prezent anumite astfel de substante pot afecta interiorul aparatului sau bloca gurile de evacuarea apei / ventilare. De exemplul otetul – in cantitate mare poate duce la modificarea suprafetei plasticului (fiind acid) din interiorul aparatului. Clorul sau bicarbonatul, la fel, pot avea un efect nedorit si chiar sa afecteze functiile aparatului. Daca acest lucru se intampla, inevitabil o sa fie mult mai greu sa cureti frigiderul sau sa il folosesti. Recomandarea mea este sa achizitionezi un spray special pentru aparate frigorifice, mai ales ca: pretul lor nu este mare ( porneste de la 10 lei / sticla de 750 ml si depaseste 25 lei ), iar un alt avantaj este ca o sa te tina o perioada mare de timp. Multe dintre aceste solutii sunt usor de folosit – pulverizezi stergi cu o carpa curata – apoi in unele cazuri cu o alta uscata si bonus: lasa un miros placut.

Pentru suprafetele de inox, chiar si producatorii recomanda sa se foloseasca o solutie speciala, care asigura protectia stratului anti-amprenta.

 

Cat de des trebuie curatat frigiderul?

Oricat de atent esti, se intampla inevitabil ca frigiderul sa se murdareasca – fie ca se  scurge zerul de la branza, se varsa laptele sau un aliment se strica. De asemenea chiar daca aparatul pare curat, tot se recomanda igenizarea lui dupa o anumita perioada de timp. Cat de des trebuie curatat frigiderul? In functie de caz:

Cele mai bune produse pentru curatarea frigiderului - abcTop.ro

Zilnic: daca a curs ceva pe rafturi, suporturi sau chiar sertare. Se recomanda sa cureti imediat pentru a nu lasa sa se usuce sau chiar sa se imprastie. Un alt sfat este sa stergi recipientele in care ai sosuri sau alte alimente (ex: gem, uleiuri ), inainte de a le pune in frigider. Legumele si fructele trebuie spalate, apoi lasate sa se usuce – si abia dupa aceste procese puse la depozitare in frigider ( altfel se acumuleaza umezeala care in final o sa duca la alterarea rapida ). Stiu ca toate aceste sfaturi par banale, dar se mai intampla sa zicem: „fac mai taziu” – mai ales din cauza ca nu ne ajunge timpul sau suntem obositi.

• Saptamanal: sterge usile, marginile si chiar garnitura cu o laveta umeda, astfel incat sa nu se depuna praful sau sa indepartezi anumite pete care au mai scapat.

• Periodic: aproximativ la o luna – doua, se recomanda sa scoti toate alimentele din interiorul aparatului, inclusiv sertarele, rafturile, suportii si sa stergi bine peretii cu solutii speciale, apoi cu o carpa umeda.

 

Cum curatam frigiderul periodic?

Cea mai la indemana varianta pentru curatarea frigiderului ramane: spray-ul special, apa calduta si o laveta din microfibre sau bumbac.

 

Pregatirea pentru curatarea frigiderului

Inainte de a te apuca sa faci o curatenie generala a frigiderului, este necesar sa il opresti si din motive de siguranta sa il scoti din priza. Mancarea din interior trebuie, pentru cateva ore, depozitata in alta parte ( fie folosesti pungi pentru mentinerea la rece, fie in frigiderul unei persoane de incredere ). Toate elementele din interior ( rafturi, sertare, suporturile ), de asemenea, trebuie sa le scoti si sa le pui in alta parte.

Daca este posibil trage usor aparatul in fata si sterge cu o carpa uscata de praful care s-a depus pe elementele din spate ( adica in cazul in care frigiderul e de sine statator – nu incorporabil ).

 

Curatarea interiorului

Daca ai un aparat care nu are sistem NoFrost sau are frigider cu compatiment de congelare, trebuie sa astepti sa se topeasca gheata si apa sa fie eliminata. Inainte de a aplica orice solutie, sterge cu o carpa uscata restul apei ramase.

In cazul in care optezi pentru varianta spray-ului special pentru frigider, atunci vei salva minute bune. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici solutie prin pulverizare – fie pe o carpa curata si apoi sa stergi in interior, fie direct pe perete si la fel cu un burete sau material moale sa stergi.

cele-mai-bune-produse-pentru-curatarea-frigiderului-abctop-ro2

 

Curatarea exteriorului

Curatarea exteriorului se face in functie de tipul de material ce exista la suprafata. Prin urmare, daca este vorba de:

otel inoxidabil – este suficient sa folosesti apa calda si un detergent cu pH neutru. In cazul in care suprafata respectiva este tratata cu un strat protector anti-amprenta, o sa gasesti in instructiunile de utilizare modalitatea de curatare;

vopsea – pentru modele care au vopsea se recomanda la fel apa si un detergent diluat, cu pH neutru. Inspecteaza toata suprafata aparatului sa nu fi sarit vopseaua sau sa nu fie zgariata, pentru a evita coroziunea.

Cele mai bune produse pentru curatarea frigiderului - abcTop.ro

 

Curatarea pieselor

Elementele detasabile ( sertare, rafturi, suporturi ) se spala sub jet usor de apa calda si cu un burete fin si detergent ( in multe cazuri merge cu detergentul de vase lichid ). De asemenea poti sa utilizezi si spray special de frigider, ce are rolul de a dezinfecta suprafata.

 

Dupa ce ai terminat, sterge totul cu o carpa uscata, pune inapoi toate piesele, baga in priza frigiderul si il poti porni. In cazul in care i-ai schimbat pozitia, atentie sa nu il fi zdruncinat prea tare. Cand aparatul ajunge la temperatura setata, poti sa pui in interior toate alimentele. Se recomanda sa stergi recipientele inainte de a face acest lucru.

Pentru eventualele mirosuri ce pot aparea, poti achizitiona cuburi odorizante, a caror rol este de a absoarbe toate ” miresmele” deranjante. Nu uita sa sortezi si sa arunci toate acele alimente care s-au stricat, iar cele ce au un miros puternic sa le pui intr-un recipient izolat bine.

 

Ce nu trebuie sa folosesti:

Chiar in intructiunile de utilizare ale aparatului, o sa gasesti o serie de restrictii cu privire la curatarea sa, precum:
• Nu utiliza bureti abrazivi, de sarma sau material dure ( ex: lana);
• Nu utiliza substante cu concentratie acida, clor sau care contin nisip;
• Nu utiliza aspiratoare cu aburi;
• Nu lasa apa sa intre in canalele de scurgere sau cele de ventilatie – mare grija la partile electrice.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva produse eficiente pentru curatarea frigiderului:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cele mai bune produse pentru curatarea frigiderului - abcTop.roSpray Xavax pentru curatare frigider, 500 ml

Acest produsul este ideal pentru curatarea frigiderelor, congelatoarelor sau chiar a lazilor frigorifice. Se poate folosi atat in interiorul, cat si pe exteriorul aparatului.
Rolul sau este de a dizolva murdaria persistenta si petele de grasime, asigurand o curatare eficienta. Spray-ul Xavax are efect si impotriva mirosurilor neplacute, oferind in final o prospetime de lunga durata aparatelor frigorifice.

VEZI DETALII SI PRET

solutie-pentru-curatat-frigiderul-dr-beckmann-250-mlSolutie pentru curatat frigiderul Dr Beckmann, 250 ml

Curata temeinic si igienizeaza eficient atat frigidere, congelatoare, gentile termoizolante dar si cuptoarele, cuptoare cu microunde.
Utilizarea este foarte simpla: pune duza pe pozitia ON. Pulverizeaza pe suprafata care trebuie curatata. Pentru pete dificile trebuie sa lasi un timp sa actioneze ( cateva minute – sunt suficiente ). La final nu uita sa stergi bine cu o bucata de bumbac.

VEZI DETALII SI PRET

spray-electrolux-pentru-curatarea-frigiderului-250-mlSpray Electrolux pentru curatarea frigiderului, 250 ml

Interiorul frigiderului se mentine curat si proaspat prin curatare periodica, astfel incat petele si mirosurile sa nu aiba posibilitatea de a se acumula. Spray-ul Frigocare face curatarea mai usoara fara a necesita clatire.

Utilizarea sa este simpla si eficienta.

VEZI DETALII SI PRET

Iar pentru a scapa de mirosurile nedorite din frigider, recomand:

absorbant-mirosuri-sano-fresh-odour-pentru-frigider-20gAbsorbant mirosuri Sano Fresh Odour pentru frigider, 20g

Sano Fresh Odour este un produs potrivit pentru frigider, absoarband mirosurile neplacute. Utilizarea sa este foarte simpla, desfaci ambalajul si pui cubul in frigider. Atentie se recomanda ca acesta sa fie agatat cumva, nu pus peste alimente sau sa fie folosit pe post de suport pentru acestea ( sa nu acoperi orificile ).

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: