Care sunt cele mai bune becuri inteligente? Ce caracteristici are cel mai bun bec inteligent?

 

Instalarea unor becuri inteligente este primul pas spre a-ti transforma casa intr-un spatiu modern, cu posibilitatea de a schimba atmosfera dupa bunul plac. Daca te intrebi ce sunt becurile inteligente sau care este plusul ce il pot aduce in locuinta ta, am sa iti raspund in urmatoarele randuri.

Cu ajutorul unui bec inteligent poti seta usor dinamica luminii in casa, in functie de momentul zilei dar mai ales starea ta. Acestea pot fi usor ajustate cu un dispozitiv mobil precum o tableta sau smartphone, prin intermediul unei aplicatii, ce foloseste Bluetooth sau internetul. Ce este necesar insa e ca aplicatia sa fie potrivita tipului tau de telefon / versiunii Android, iOS, Win.

Pretul pentru un bec inteligent este un pic piperat, insa in scadere, momentat avand un prag mediu de 200 lei.

cele mai bune becuri inteligente

 

Ce poti controla cu ajutorul unui bec inteligent?

Cu ajutorul aplicatiei poti controla in principal culoarea luminii din casa – becul proiectand culori interschimbabile, poti seta usor intensitatea luminii – aceast aspect este o noutate intrucat lumina o controlezi de pe dispozitivele tale, poti seta un timer – pentru momentele in care doresti ca lumina sa se auto-aprinda/auto-stinga. Prin urmare te vei trezi intr-o lumina asemanatoare rasaritului natural si poti seta becul sa se stinga incet seara. Tot cu ajutorul dispozitivului tau, poti inchide toate becurile odata – dintr-un singur buton.

 

Cum instalez un bec inteligent?

cele mai bune becuri inteligenteUn alt aspect important de stiut este faptul ca acestea se „instaleaza” asemanator unui bec normal, fiind necesara doar conectarea cu dispozitivul wireless sau prin Bluetooth, cu ajutorul aplicatiei.

Desigur trebuie sa urmaresti intructiunile furnizate de producator. De asemenea fiind vorba de aplicatie mai ai un avantaj: faptul ca aceasta se actualizeaza automat, cand detecteaza un bec inteliget.

 

Cum alegi cele mai bune becuri inteligente?

Alegerea unui bec inteligen este relativ simpla, majoritatea modelelor se aseamana, insa sunt si cateva mici diferente la care trebuie sa fii atent. Este recomandat sa urmaresti specificatiile becului, tipul de dispozitive compatibile, tipul de conectare si garantia.

 

1. Specificatii – becuri inteligente

cele mai bune becuri inteligenteClasa energetica: la fel ca in cazul electrocasnicelor se recomanda becurile din clasa A, A+, A++ etc.;

Temperatura de culoare: se masoara in Kelvin si este determinate prin compararea cromaticitatii cu aceea a radiatiei unui corp negru. Temperaturile de coloare mai ridicate – peste 6000 k = gama verde / albastru, adica culori reci, iar valori mai scazute 2700 -3000 k culori calde din gama galben / rosu;

Durata de viata: este masurata in numar de ore, iar de regula o durata de viata buna pentru bun bec, se afla intre 25000 ore – 30000 ore.

 

2. Tipul de conectivitate – becuri inteligente

cele mai bune becuri inteligenteDupa cum am mentionat mai sus becurile inteligente sunt controlate cu ajutorul unei apicatii prin intermediul Wi-Fi-ului sau a Bluetooth-ului. Becurile controlate prin intermediul internetului au avantajul unei distante de control mai mare atat din interior cat si din exterior, insa dezavantajul ca sunt mai scumpe.

Tot referitor la conectivitate, trebuie sa urmaresti compatibilitatea cu dispozitivul ce doresti sa il folosesti pe post de telecomanda / control. Sunt becuri inteligente ce pot fi setate doar de pe anumite dispozitive din punct de vedere al sistemului de operare, incepand cu o anumita versiune a acestuia / sistemului.

 

Garantia – majoritatea becurilor inteligente au o garantie de 12 luni.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, iti recomand in continuare trei modele de becuri inteligente foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Bec inteligent Elgato Avea Dynamic Mood Light, 7WBec inteligent Elgato Avea Dynamic Mood Light, 7W

Bec inteligent LED Philips Hue Lux, WiFi, E27Bec inteligent LED Philips Hue Lux, WiFi, E27

Set 3 becuri inteligente LED Philips Hue, WiFiSet 3 becuri inteligente LED Philips Hue, 3 becuri, WiFi

Tip accesoriu: Bec inteligentTip accesoriu: Bec inteligentTip accesoriu: Bec inteligent
Altele:
7W LED / 430 lm
110 – 240V
Clasa energetica: A
E27 / E26 / A21
Alte dispozitive compatibile: iPod Touch (generatia a 5-a, iPad mini sau iPad (generatia a 3-a)
Compatibil cu iOS 7.1 sau mai nou
Altele:
9.5W LED
Alimentare la 110 -240V
Temperatura culoare: 2700K
Culori interschimbabile
Intensitate reglabila
Aprindere/stingere programabila
Altele:
6.5W LED
Alimentare la 110 -240V
Culori interschimbabile
Intensitate reglabila
Aprindere/stingere programabila
Conectivitate:
Bluetooth 4.0
Conectivitate:
consola Philips Hue
Conectivitate:
WiFI
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 14.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: