Care este cel mai bun stepper? Ce caracteristici are cel mai bun stepper?

 

In prima luna din an, multi ne facem o promisiune pentru noi: sa avem mai mare grija de sanatatea noastra prin: mai mult sport, sa mancam sanatos, sa ne stresam mai putin. Aceste fapte sunt extrem de bune si chiar de incurajat. Daca alegerea alimentelor si atitudinea de a luat „lucrurile lejer”, sunt doi factori usor de disciplinat (mai greu de mentinut), sa incepi sa faci exercitii zilnice este dificil, in special ca nu avem spatiul necesar (parcuri amenajate) si nici timp. In piata gasim aparate care sa ne ofere posibilitatea de a urma un program, chiar de 20 minute/zilnice, de exercitii fizice: banda de alergat (electrica, magnetica / mecanica), stepper, bicicleta electrica si lista continua). Daca am mai discutat in alte articole despre restul aparatelor, azi doresc sa iti prezint cum sa alegi cel mai bun stepper.

De ce stepper? Pentru ca sunt aparate micute, usor de depozitat, sunt eficiente si au un cost mic (pornesc de la 200 lei, iar in functie de model – caracteristici depasesc 500 lei).

Atentie insa – pentru persoanele supraponderale sau care au probleme cu sanatatea – este recomandat sa consulte un medic inainte de achizitionarea oricarui aparat pentru sport.

cel mai bun stepper 5

 

Ce este un stepper?

Un stepper este un aparat pentru exercitii zilnice, ce imita urcatul pe scari. In medie (in functie de intensitate, programul urmarit) in 30 minute, poti arde cu ajutorul unui stepper pana la 300 calorii. Acest aparat ajuta la modelarea soldurilor, a feselor si picioarelor, prin urmare sunt recomandate persoanelor ce doresc sa slabeasca sau sa se tonifice.

 

Cum alegi cel mai bun stepper?

Cand alegi cel mai bun stepper sunt o serie de caracteristici de luat in considerare precum: tipul aparatului (in functie de model), tipul de exercitii (consola), greutatea maxima si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul de aparat

Stepperele se impart in primul rand in functie de model in:

• Steppere clasice – sunt aparatele ce au si manere, ideale pentru incepatori – intrucat te ajuta sa iti ti mult mai usor echilibrul la inceput;

• Steppere cu benzi – sunt perfecte in special daca doresti sa lucrezi si muschii bratelor;

• Steppere mini – acestea sunt aparate micute, ce pot fi depozitate in orice spatiu din casa, nu au benzi si sunt doar pentru tonifierea picioarelor.

In functie de “motorizare”, poti alege dintre:

• Steppere electrice – sunt aparate mai scumpe, ce isi merita investitia – prin faptul ca poti seta stepperul sa mentina un anumit ritm, astfel tu la randul tau te vei forta sa faci exercitiul cu aceasi intensitate;

• Steppere manuale – se lucreaza ceva mai greu „pe ele”, totul depinde de forta picioarelor tale, prin urmare intensitatea poate sa fie variata;

cel mai bun stepper 6

 

2. Consola

Cand alegi un stepper (mai ales la inceput) vei avea nevoie de un model care sa monitorizez efortul tau fizic, si chiar sa iti recomande exercitii cu o anumita dificultate pana capeti ritmul. Prin urmare este important sa alegi un model care sa masoare: distanta parcursa, viteza, caloriile consumate dar si care este ritmul.

Dupa cum ziceam mai sus, modelele mai scumpe iti pot pune la dispozitie posibilitatea de-a urma anumite programe de intensitate mai mica (pana te obisnuiesti) si pana la intensitate mai mare.

 

3. Greutate maxima admisa

Steppere-le sunt aparate ce pot suporta pana la 100 kg, desigur exista si modele mai mari si mai rezistente (in special cele din salile de fitness).

 

4. Garantia

Majoritatea au o garantie de maxim 2 ani – perioada in care furnizorul / producatorul trebuie sa iti vina in ajutor daca intampini probleme cu aparatul.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, cand alegi cel mai bun stepper, daca ai intrebari, te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Stepper cu manere inSPORTline StrongStepper cu maner si corzi HMS 8003

Stepper Mini-Stepper cu computer Kettler Gri 2Stepper Mini-Stepper cu computer Kettler Gri 1

Stepper cu maner si corzi HMS 8003Stepper cu manere inSPORTline Strong

Tip produs: SteppereTip produs: SteppereTip produs: Steppere
Gama: HomeGama: HomeGama: Home
Inaltime a utilizatorului: fara restrictiiInaltime a utilizatorului: fara restrictiiInaltime a utilizatorului: fara restrictii
Masa maxima admisa (kg): 100Masa maxima admisa (kg): 100Masa maxima admisa (kg): 100
Altele: Amortizoare hidraulice, 2 cilindriAltele: Amortizoare hidraulice, 2 cilindriAltele: Amortizoare hidraulice, 2 cilindri
Display ce afiseaza: timpul de antrenament, numarul de pasi, numaratoare inversa, calorii arse, scanComputer de antrenament: timp, numararea pasilor, cadenta, energie consumata – schimbarea automata pe display a informatiilorDisplay – Scan, Timp, Numar Pasi, Calorii
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 22.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: