Care este cel mai bun sistem de filtrare a apei? Ce caracteristici are un sistem bun de filtrare a apei?

 

Apa este pentru noi o resursa vitala, prin urmare se recomanda sa bem cel putin 2 l pe zi. Avand in vedere ca apa de la robinet este infestata cu sedimente, paraziti, plub, chimicale, rugina sau altele impuritati, multi achizitionam apa imbuteliata. Pentru sanatatea noastra si pentru a mai reduce costurile ideal ar fi sa achizitionam un sistem de filtare a apei. De ce? Pentru ca apa imbuteliata – in sticle de plastic, poate sa fie contaminata cu substante toxice din ambalaj. Acesta este si principalul motiv pentru care se recomanda sa nu folosesti o sticla din plastic de doua ori (materialul prin contact cu oxigenul incepe un proces chimic lent, in care substante nocive din plastic sunt eliberate in interior).

Poti alege intre achizitionarea unui sistem de filtrare sau chiar a unui dozator de apa, insa un sistem simplu are un cost mai mic, fata de un dozator (primul poate avea un pret intre 300 – 1000 lei, iar al doilea are un cost aproape dublu).

cel mai bun sistem de filtrare

 

Cum alegi cel mai bun sistem de filtrare a apei?

Alegerea unui sistem de filtrare adecvat a apei este foarte importanta. Trebuie sa iei in considerare: tipul de sistem ce doresti sa il achizitionezi, tipul filtrelor, frecventa cu care acestea trebuie schimbare, usurinta cu care poti utiliza filtrul. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul de sistem de filtrare

In functie de sistemul de filtrare poti opta dintre un:
recipient de filtrare (tip: cana) – avantaj: nu necesita instalare, are un pret mic, dezavantaje: este lent, filtreaza cantitati mici de apa, este necesara schimbarea deasa a filtrelor, pentru mai multe detalii click aici >>
sistem montat pe robinet – avantaje: este usor de instalat, relativ ieftin, poti opta sa tii filtrul deschis sau inchis in functie de ce tip de apa ai nevoie ( pentru a spala vasele sau a avea apa potabila );
sisteme ce se pot asezat pe blat: filtreaza o cantitate mare de apa, este rapid, dezavantaj: necesita modificarea instalatie, ocupa spatiu vizibil;
sistem ce se monteaza sub chiuveta: are o capacitate mare de filtrare, necesita schimbarea filtrelor mai rar, dezavantaje: necesita modificari ale instalatiei de apa, este ceva mai scump fata de restul modelelor.

 

2. Tipul filtrelor sistemului

Filtrele unui sistem de curatare a apei sunt sub forma unor tuburi, ce necesita schimbarea dupa o anumita perioada (6 luni – 12 luni), sau dupa ce pragul maxim de apa curatata a fost atins. Acestea sunt dispuse in line, iar apa circula prin fiecare tub in parte.

Primul filtru prin care apa trece este de regula cel de sediment, care are capacitatea sa retina impuritati, de 15 ori mai mici decat grauntele de nisip (particule cu un diametru mai mare de 1 micron: namol, nisip, rugina). Urmeaza apoi filtrul de carbon – cu rol de a absoarbe din compozitia apei substante chimice nocive, cum ar fi materialele sintetice si clorul. Filtrele de osmoza inversa – imping apa printr-o membrana semi-permeabila, ce blocheaza particulele mai mari decat molecula de apa – sunt eliminati mai multi factori nocivi – inclusiv arsenic, fluor, crom hexavalent, nitrati si perclorat. Filtrul post carbon – la trecera apei prin acest filtru pe baza de carbon activ granular, aceasta isi recapata culoarea si gustul natural prin eliminarea gazelor dizolvate cu miros neplacut.

Atentie: pentru o purificare eficienta, sistemul are nevoie de o anumita presiune minima, care sa impinga apa prin tuburi, astfel incat procesul sa functioneze corespunzator.

im_7_1_dozator-apa-cu-sistem-de-filtrare-hyundai-hwj-s-swarovski-jewelry-design

 

3. Usurinta in folosire si instalare

Dupa cum ziceam mai sus, in functie de tipul de sistem ales, instalarea poate sa fie sau nu complicata, iar folosirea la fel. In cazul primului model (cana filtranta) este necesara inlocurirea perioadica a filtrelor ( ceea ce poate ajunge la aceleasi costuri aproximative ale achizitionarii apei imbuteliate ). Pentru restul modelelor este posibil sa fie nevoie de o persoana care sa monteze instalatia.

Unele sisteme au posibilitatea sa fie inchise / deschise – in functie daca ai nevoie sa folosesti apa la spalatul vaselor vs apa pentru gatit ( sunt cele ce se monteaza direct la robinet ), altele insa necesita instalarea unui al doilea robinet de la care sa poti lua apa potabila.

 

4. Garantia

Majoritatea sistemelor de filtrare a apei, am o garantie de 1 – 2 ani. Insa depinde foarte mult cat de des si cata cantitate de apa ai de filtrat. Mare atentie cand trebuie sa schimbi filtrele – respecta indicatiile producatorului.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la cel mai bun sistem de filtrare a apei, te invit sa imi lasi un mesaj in formularul de la finalul paginii.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei tipuri de sisteme de filtrarea apei, foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Sistem de filtrare si alcalinizare a apei Hyundai HW-AP 500 AlbSistem de filtrare si alcalinizare a apei Hyundai HW-AP 200 Alb

Sistem de filtrare apa cu osmoza inversa Hyundai HM9-RO 2Sistem de filtrare apa cu osmoza inversa Hyundai HM9-RO

Sistem de filtrare apa Hyundai HQ-7Sistem de filtrare apa Hyundai HQ-7 cu trei filtre succesive

Tip produs: Sistem de filtrareTip produs: Sistem de filtrareTip produs: Sistem de filtrare
Utilizare: Se monteaza numai la apa receUtilizare: Se monteaza numai la apa receUtilizare: Se monteaza numai la apa rece
Capacitate maxima apa filtrata (litri): 4500Capacitate maxima apa filtrata (litri): 9500Capacitate maxima apa filtrata (litri): 7200
Filtre: Filtrul Sediment, Filtrul Pre Carbon, Nano PH, Post CarbonFiltre: Filtrul Sediment, Filtrul Pre Carbon, Osmoza Inversa, Post CarbonFiltre: Filtrul Sediment, Filtrul Pre Carbon, Ultra filtrare
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 18.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: