Care este cel mai buna hidrofor? Ce caracteristici are cel mai bun hidrofor?

 

Cel mai bun hidrofor, in anumite situatii, poate sa absoarba si sa pompeze apa necesara desfasurarii activitatilor zilnice in locuinta  (bucaterie, baie,  piscina, garaj etc.) sau chiar sa te ajute sa efectuezi udarea / irigarea plantelor daca ai o gradina cu flori, legume, pomi etc..

Pentru orice persoana, asigurarea aprovizionarii cu apa a locuintei aflate in mediul urban, rural sau zone izolate / defavorizate, constituie o problema vitala. Chiar daca acest serviciu de utilitate publica este reglementat, pentru unele situatii, prin prevederi legale, norme si dispozitii locale, pentru siguranta domiciliului si confortul familiei  tale, este bine sa fii prevazator, sa iei masurile necesare si suficiente in vederea  modului de alimentare cu apa pentru baut, spalat, adapat animale, udat plante / irigat etc., pentru garantarea bunului trai.

In functie de situatia concreta, de dispunere a locuintei, in mediul urban, rural, zone izolate sau defavorizate, calitatea, dispunerea, diversitatea, caracteristicile  apei, situatile specifice zonei unde se afla  resursele de apa, poti sa optezi pentru solutia tehnica de a folosi /achizitiona un hidrofor.

Necesitatile gospodariei, caracteristicile sursei de apa si in special felul acesteia ( de suprafata / adancime ), determina alegerea tipului de hidrofor.

Hidroforul incorporeaza un mecanism simplu care extrage, filtreaza apa si o pompeaza  apoi catre utilitatile dorite.

Cel mai bun hidrofor - abcTop 3

 

In comert se gasesc 2 tipuri de hidrofoare:

hirofoare de suprafata – extrag apa de la adancimi reduse, superficiale, pana  7-8 m si reusesc sa o pompeze  la distante si inaltimi diferite in functie de tipul hidroforului achizitionat;

hidrofoarele de mare adancime dotate cu pompe performante si motoare de putere mai mare, extrag  apa de la adancimi mai mari de 8 – 9m, iar cele foarte performante de la 30 – 40 m si pot sa o transporte la diferite distante si inaltimi in functie de caracteristicile tehnice ale hidroforului achizitionat .

Partile componente ale unui hidrofor sunt:  

• motorul – de regula, electric ;
• pompa – confectionata din fonta sau inox, prevazuta  cu sistem de valve, racorduri pentru conectare si controlul presiunii, debitului, suprasarcina etc. ;
• sistem de filtrare a apei – poate fi suplimentat,  ulterior instalarii hidroforului, cu alte elemente pentru imbunatatirea calitatii apei, daca va fi cazul;
• rezervorul – capacitatea acestuia variaza in functie de tipul hidroforului;
• sistemul electric de comanda si control, inclusiv la suprasarcina.

 

Cum alegi cel mai bun hidrofor?

Pentru alegerea celui mai bun hidrofor trebuie sa tii seama de urmatoarele elemente:

necesitatile reale de apa ale locuintei (volumul), consmul pentru utilitati: bucatarie, baie, piscina, gradina, adapare animale de companie sau din gospodarie etc.;
locul, dispunerea, capacitatea / debitul, continuitatea si calitatea sursei de apa la care ne racordam;
conditiile de inghet din zona;
conexiunea la reteaua electrica;
caracteristicile tehnice ale celui mai bun hidrofor, care poate fi instalat, pentru a functiona optim, conform  conditiilor de mai sus.

 

Aceste aspecte, prezentate mai sus, trebuie sa fie in concordanta cu caracteristicile tehnice ale aparatului, atunci cand alegi cel mai bun hidrofor pentru tine. Prin urmare mare atentie la:    

– fiabilitatea, conditiile de siguranta si securitate in lucru a tuturor componentelor acestuia;
– randament / putere motor: care sa fie in concordanta cu necesitatea ta;
– tipul hidroforului: de suprafata sau adancime;
– adancimea de extragere / aspiratie a apei, debitul maxim in litri pe ora, presiunea maxima de  functionare, presiunea minima  de oprire automata / restartare;
– capacitatea rezervorului – minimum 18 l, sunt suficienti pentru o gospodarie;
– presiunea la pompare, distanta si inaltimea pana la care se face livrarea apei;
– marimea hidroforului si sistemele ce incorporeaza functiile suplimentare,  pornire automata in momentul in care presiunea din interior scade si sistem de auto-amorsare la functia de pornire sau oprire automata, mai ales in momentul cand nu mai este apa in putul de alimentare;
– consum energetic;
– sistem de comanda / control trebuie sa fie dotat cu cel putin un indicator de presiune ( manometru );
– nivelul de zgomot: de preferabil sa fie cat mai mic, mai ales daca vei lasa aparatul in functiune seara.

 

Pretul pentru un hidrofor porneste de la 300 lei si poate depasi 1000 lei in functie de caracteristicile tehnice, destinatie, performante si producator.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand urmatoarele modele, ce se incadreaza atat intr-un buget mic, cat si intr-unul mai generos:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hidrofor Technik TKI8-44 19H, 900 W, 3000 l hHidrofor Technik TKI8-44/19H, 900 W, 3000 l/h

Hidrofor Wasserkonig WKP3300-42 25HHidrofor Wasserkonig WKP3300-42/25H, 24l, 750 W

Hidrofor Gardena Comfort 5000   5 E, 1.300 WHidrofor Gardena Comfort 5000 / 5 E, 1.300 W

Putere (W): 900Putere (W): 750Putere (W): 1300
Debit maxim (L/h): 3000Debit maxim (L/h): 3300Debit maxim (L/h): 5000
Volum rezervor (L): 19Volum rezervor (L): 24Volum rezervor (L): –
Adancimea maxima de aspirare (m): 8Adancimea maxima de aspirare (m): 9Adancimea maxima de aspirare (m): 8
Inaltimea maxima de livrare (m): 41Inaltimea maxima de livrare (m): 42Inaltimea maxima de livrare (m): 50
Presiune maxima (bar): 4.1Presiune maxima (bar): 4.2Presiune maxima (bar): 5.0
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: