Care este cel mai bun cuptor incorporabil de bucatarie? Ce caracteristici trebuie sa aiba un cuptor de bucatarie bun? Cuptor electric sau pe gaz?

( Cel mai bun cuptor incorporabil de bucatarie | recomandari )

 

Cautarea celui mai bun cuptor, care sa se potriveasca stilului tau de viata, este ingreunata de existenta zecilor de modele din piata. Fiecare are caracteristici diferite de la tip de alimentare: gaz sau electric, pana la diferite functii / programe pentru a gati.

Bugetul disponibil este un alt factor important al decizie. Poti achizitiona un cuptor traditional si ieftin incepand cu un pret de 700 lei sau unul modern – plita cu inductie si cuptor electric, ce ajung sa depaseasca 5000 lei .

Cel mai bun cuptor incorporabil de bucatarie 1

 

Cum alegi cel mai bun cuptor incorporabil?

Pentru a alege cel mai bun cuptor incorporabil trebuie sa fii atent la: tipul cuptorului, dimensiuni, functiile/programele si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Tipul cuptorului si functiile acestuia 

a. O prima clasificare este – in functie de consum: pe gaz sau electric. Cuptor electric sau pe gaz? Recomandarea mea este sa achizitionati un cuptor electric intrucat este mult mai usor de folosit, curatat si ofera rezultate superioare fata de modelul pe gaz. Atentie: alegerea tipul de cuptor (gaz / electric) depinde in mare si de usurinta cu care il poti racorda la sistemul de alimentare;

b. O alta clasificare a lor este in functie de tehnologie: ai de ales intre cuptoare conventionale, multifunctionale si cu abur. Fiecare vine cu o serie de avantaje:
• cuptoarele conventionale – sunt modele clasice, cele mai des intalnite – ce ofera posibilitatea incalzirii superioare si inferioare;
• cuptoarele multifunctionale – dispun de un ventilator, cu ajutorul caruia poti beneficia de functii precum: grill, dezghetare sau viteze turbo – ventilatorul asigura o circulatie a aerului cald, pentru o rumenire uniforma;
• cuptoarele cu abur – sunt modele mai noi, ce folosesc aburul in combinatie cu caldura.  

Cel mai bun cuptor incorporabil de bucatarie 2

 

2. Dimensiunile si capacitatea

Masoara spatiul disponibil si verifica dimensiunile gamei de care esti interesat pentru a te asigura ca exista o potrivire. Atentie insa la instructiunile de instalare, fiecare interval de dimensiuni speciale: decupaj, lungime cordon alimentare etc..

Referitor la capacitate – aceasta reprezinta o alegere personala – in functie de necesitatea familiei. Cuptoarele cu o capacitate de 35 – 43 litri se recomanda pentru pragatirea mancarii a 1 – 2 persoane, intre 40 – 70 liri sunt modelele ideale pentru 3 – 4 persoane, iar tot ce este peste 70 litri sunt perfecte pentru familii numeroase de peste 4 persoane.

 

3. Functii comune si speciale:

  • aragaz cu aprindere electrica – nu ai nevoie de chibrite sau alte aprinzatoare, in cazul cuptoarelor pe gaz;
  • cuptor cu iluminare – pentru a “arunca un ochi” in interior fara a deschide cuptorul si a risipi caldura;
  • diferite functii (ce trebuie cercetate astfel incat sa alegi un model care sa raspunda nevoilor tale) precum: programe automate pentru gatit (pentru prajituri, diferite aluaturi, macaruri pretentioase), grill, rotisor, convectie aer fierbinte (ajuta la distributia optima a caldurii), programe eco (speciale pentru un consum minim de energie – in cazul cuptoarelor electrice), incalzie inferioara / intensiva / superioara, siguranta (blocare acces copii), cu sau fara display ce poate fi de tip LED sau LCD, timer, dezghetare. Recomandarea este sa alegi un cuptor care sa indeplineasca acele functii ce iti sunt necesare in bucatarie.

 

4. Functia de autocuratare

Pentru a nu avea dureri de cap cauta un model care sa aiba inclusa si functia de autocuratare prin care cuptorul se curata la o apasare de buton, aceasta poate sa fie de patru tipuri:

  • autocuratare catalitica – cuptorul are panouri catalitice montate pe peretii laterali, acestea prin compozitia si datorita formei lor retin apoi elimina prin proces catalitic toate depunerile de la preparatele gatite. Avantaj: se poate curata foarte usor, dezavantaj: dupa un timp trebuie schimbati.
  • autocuratare piroliza – la activarea curatarii pirolitica resturile sunt transformate in cenusa, fara miros, iar procesul este igenic.
  • autocuratare startclean – cuptorul are cavitatea acoperita cu un strat de email tratat special. Avantaje: acesta se curata foarte usor.
  • autocuratare ecoclean – peretii cuptorului sunt acoperiti de ceramica (un strat subtire, special compus din particule minuscule) ce descompun resturile. Avantaje: mentine curat cuptorul, elimina o parte semnificativa din mirosuri, autocuratarea are loc in timpul gatirii.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii cand alegi cel mai bun cuptor incorporabil.

 

Acestea fiind punctate am facut o lista de modele ce le consideram demne de a fi luate in calcul pentru top cele mai bune cuptoare incorporabile de bucatarie:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

cuptor-incorporabil-bosch-hbn539e7-electric-67-l-convectie-curatare-catalitica-clasa-a-20-inoxCuptor incorporabil Bosch HBN539E7, Electric, 67 l, Convectie, Curatare catalitica, Clasa A-20%, Inox

cuptor-incorporabil-samsung-nv70k3370bsol-electric-70-l-timer-grill-autocuratare-pirolitica-convectieCuptor incorporabil Samsung NV70K3370BS/OL, Electric, 70 l, Timer, Grill, pirolitica

cuptor-incorporabil-whirlpool-akzm-794-ix-electric-rotisor-grill-autocuratare-pirolitica-15-functiiCuptor incorporabil Whirlpool AKZM 794 IX, 67 l, electric, rotisor, grill, Autocuratare pirolitica

Putere (W): 2900Putere (W):Putere (W): 2450
Capacitate (L): 67Capacitate (L): 70Capacitate (L): 67
Clasa eficienta energetica: A-20%Clasa eficienta energetica: AClasa eficienta energetica: A
Numar functii: 8Control: mecanicNumar functii: 15
Tip afisaj: LEDTip afisaj: LEDTip afisaj: LED
Timer, grill, ventilator, geam de protectieIndicator caldura reziduala, Semnal sonor, Oprire automataTimer, grill, ventilator, geam de protectie
Autocuratare: CataliticAutocuratare: PirolizaAutocuratare: Piroliza
Consum de energie (kW/h): 0.79Consum de energie (kW/h):Consum de energie (kW/h):
Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.5 x 54.8Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.5 x 56.6Dimensiuni (I x L x A) (cm): 59.5 x 59.4 x 56.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 18.11.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: