Care sunt cei mai buni ochelari realitate virtuala? Ce caracteristici trebuie urmarite cand alegi o pereche de ochelari pentru realitatea virtuala?

 

Tot mai multa lume vorbeste despre achizitionarea unei perechi de ochelari realitate virtuala. Desigur prima intrebare care vine in minte este cat de buni sunt ? – ignorand reclamele care ne fac sa credem ca utilizarea lor te va teleporta intr-o alta lume, perfect asemanatoare cu cea reala.

Ce sunt ochelarii realitate virtuala? Pe scurt sunt dispozitive ce impreuna cu anumite modele de telefoane ( smartphone-uri ) sau PC-uri si o aplicatie software transpun persoana ce ii poarta intr-o lume virtuala. In timp ce porti ochelarii fiecare ochi vede cate un unghi putin diferit din imaginea de pe ecran, oferind senzatia de 3 D. In cazul multor modele din piata, miscarea capului este transmisa in interiorul aplicatiei prin senzorul giroscop al dispozitivului ( motiv pentru care trebuie sa urmaresti cu atentie compatibilitatea cu telefonul tau in cazul in care optezi pentru un model specific ) si astfel, este realizata experienta virtuala in jurul tau.

O pereche de ochelari virtuali pot reprezenta un cadou perfect pentru o persona care este un mare fan al gaget-urilor smart. Pretul acestor porneste de la 200 lei (pentru un model „de proba”) si depaseste 600 lei.

Cei mai buni ochelari realitate virtuala 1

 

Cum aleg cei mai bun ochelari realitate virtuala pentru telefon?

Cand alegi o pereche de ochelari realitate virtuala sunt o serie de aspecte de luat in considerare precum compatibilitatea, unghiul de vizualizare, accesorii, conectivitate, senzori. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte astfel incat sa faci o decizie buna.

 

1. Compatibilitatea

In functie de compatibilitate gasesti modele ce pot fi folosite la PC ( desigur cu respectarea configuratie pentru a putea functiona corespunzator) sau modelele pentru telefoanele mobile ( ce sunt mai ieftine ).

In ce priveste al doilea caz ( pentru smartphone-uri ), dupa cum ziceam mai sus, anumite modele necesita un telefon cu functii speciale precum:  accelerometru, giroscop si compas digital, pentru a putea fi folosit. Cu ajutorul acestora aplicatia specifica ochelarilor inregistreaza miscarile capului, si poate transpune in linie continua imaginea, indiferent de zona spre care iti indrepti capul.

Compatibilitatea cu dimensiunea telefonului este un alt punct de luat in considerare – pentru a putea ajusta usor aparatul in functie de marimea ecranului ( de la cat la cat? ) si in functie de grosime. Reglarea latimii modelului se poate face automat, manual sau chiar de loc.

Sistemul de operare android, windows sau IOS dar si care este versiunea minima actualizarii acceptata.

 

2. Unghiul de vizualizare

Marimea lentilelor influenteaza mult campul vizual pe care il poti vedea. Majoritatea modelelor ( in special cele ce au un pret mai mic) , ofera un camp vizual de 96° – ceea ce este putin.

Cu cat campul vizual este mai mare, cu atat creierul este „pacalit” ca se afla in respectiva realitate. Spectrul de vedere al omului este de 180°, prin urmare o pereche de ochelari realitate virtuala ce reuseste sa acopere cat mai mult, o sa ofere o experienta vizuala mult mai buna.

Cei mai buni ochelari realitate virtuala 3

3. Senzori

Modelele care actual sunt in piata si au un pret accesibil, urmaresc doar miscarea capului, pentru a crea o imagine in jurul tau, cat mai apropiata de realitate. Sunt insa si dispozitive ( mult mai scumpe ) care pot urmari miscarea intregului tau corp. Prin urmare chiar daca te deplasezi, mediul inconjurator este in continuare „creat” de dispozitiv, astfel incat poti explora mult mai usor imaginea.

Momentan, daca alegi un set compatibil cu dispozitivul tau, te poti bucura de videoclipuri pe care sa le urmaresti la 360°, de tururi virtuale ( mai ales ca google maps poate sa fie usor urmarit) si desigur jocuri video.

 

4. Alte caracteristici

• Accesorii: telecomanda prin bluetooth, care poate indeplini functia de navigare pe telefon daca este tinut in pozitie verticala si functia de joystick pentru jocurile preferate ( aceasta poate sa fie inclusa in pachet sau nu), bureti de schimb ( pentru zona ochilor / nas );

• Greutatea: o pereche de ochelari usoara, este mult mai simplu de „suportat” fara a pune presiune ( ia in considerare ca la aceasta o sa intervina si greutatea dispozitivului tau );

• Garantia: o pereche de ochelari virtuali, au o garantie in medie de 2 ani, perioada in care ai suport gratuit din partea producatorului.

 

Tinand cont de cele enumerate mai sus, in continuare iti recomand trei modele ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Ochelari realitate virtuala Samsung Gear VR, Frost White 1Ochelari realitate virtuala Samsung Gear VR, Frost White

Ochelari realitate virtuala FreeFly VR cu telecomanda wirelessOchelari realitate virtuala FreeFly VR cu telecomanda wireless

res_1dcf6338c5f5ba98c425b6ff4942d4d8_350x350c_ti7sOchelari realitate virtuala HOMiDO VR 3D, Negrii

Tip accesoriu: Ochelari pentru telefonTip accesoriu: Ochelari pentru telefonTip accesoriu: Ochelari pentru telefon
Telefoane compatibile:
• Samsung Galaxy Note 5
• Samsung Galaxy S6 Edge Plus
• Samsung Galaxy S6
• Samsung Galaxy S6 Edge
• Senzori: Accelerometru, Gyroscope, Proximitate
Telefoane compatibile:
• Smartphone cu ecran de la 4,7 inchi pana la 6,1 inch
• Sisteme compatibile Android, Windows sau IOS
• Telecomanda functioneaza momentan doar pe Android
Telefoane compatibile:
• Compatibil cu Android
• Compatibil cu iOS
• Ecranului intre 4.7” si 5.5”
• Smartphone cu accelerometru, giroscop, compas digital, rezolutie ridicata display
Unghi de vizualizare: 96 gradeUnghi de vizualizare: 120 gradeUnghi de vizualizare: –
Buton de control al volumului: daButon de control al volumului: daButon de control al volumului: –
Conectivitate: Micro-USBTelecomanda wireless Glide VR BluetoothConectivitate: Micro-USB
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: