Care este cea mai buna hota incorporabila in blat? Ce caracteristici are cea mai buna hota incorporabila in blat?

 

Hota face parte din gama electrocasnicelor cele mai importante pe care le vei achizitiona pentru bucataria ta si care are un impact seminificativ asupra design-ului. Daca esti in cautarea unui model decorativ, care sa se “impuna” in fata trendurilor atunci iti recomand o hota incorporabila in blat. Aceste modele sunt relativ nou intrate in piata din Romania, si sunt asemanatoare unor hote telescopice, cu diferenta ca se monteaza in blat, in spatele plitei. Cu ajutorul elementelor retractabile vei obtine bucataria moderna pe care o doreai – cand nu este folosita hota, poti sa o “ascunzi” in blat, ramanand doar o linie fina – in functie de preferinte, de aceasi culoare cu plita.

Pretul pentru o hota incorporabila in blat ( downdraft ) este destul de piperat, pornind de la 4500 lei si depasind 9000 lei (in functie de caracteristici si producator).

Cea mai buna hota incorporabila in blat

 

Cum alegi cea mai buna hota incorporabila in blat?

Asemanator unei hote clasice de perete, cand alegi un model care sa ti se potriveasca, trebuie sa urmaresti in primul rand caracteristicile tehnice ale aparatului (tipul hotei, puterea, treptele de absorbtie, tipul filtrelor, usurinta in folosire, nivelul de zgomot, clasa energetica, clasa de eficienta filtrului, alte caracteristici ce iti pot aduce beneficii) dar si desing-ul – acesta fiind un aspect important la o hota incorporabila in blat.

 

1. Tipul hotei

In piata ai sa gasesti trei modele de hote: cu evacuare, recirculare (filtranta) sau mixta. Fiecare dintre acestea aduce atat avantaje cat si dezavantaje. Spre exempul modelele cu evacuare sunt mult mai puternice in absorbtia fumului, aburilor si a mirosului, sunt mai putin zgomotoase, insa instalarea este mai complicata – trebuie sa spargi peretele, spre a crea o gura de aerisire. Hotele cu evacuare, pe de alta parte, sunt mult mai usor de instalat, datorita principiului de recirculare a aerului – aerul din bucatarie este filtrat si apoi evacuat in camera (nu necesita guri speciale pentru aerisire). Acestea insa nu sunt la fel de puternice precum primul model, iar filtrele trebuie schimbate mai des. Modelele mixte pot fi folosite atat pentru evacuare cat si pentru recirculare.

Care dintre cele trei modele este mai bun? Daca deja ai gura de aerisire atunci iti recomand un model cu evacuare, pe de alta parte in cazul in care doresti sa scapi de tot deranjul de a sparge peretele si ai o bucatarie mica iti recomand un model filtrant. Pentru cei care nu sunt inca decisi, recomand un model mixt.

Cea mai buna hota incorporabila in blat

 

2. Puterea de absorbtie si treptele

Expertii recomanda ca o hota sa aiba o capacitate de absorbtie de 10 ori mai mare fata de volumul din bucatarie (sunt insa si persoane ce recomanda ca aceasta sa fie de cel putin 12 ori mai mare) – astfel incat aparatul sa asigure reimprospatarea aerului cat mai rapida si desa.

Treptele de putere sunt esentiale – mai ales ca nu de fiecare data vei utiliza hota pentru a absorbi mirosul sau fumul degajat de diferite surse. Spre exemplu daca doresti sa elimini fumul de tigara din bucatarie, poti utiliza prima treapta de viteza, iar la pol opus – pentru a elimina aburii si mirosul de mancare – atunci cand gatesti intens – vei avea nevoie de toata puterea aparatului.

 

3. Filtrele

Filtrele sunt esentiale si au o influenta majora asupra performantelor hotei. In cazul modelelor de hote incorporabile in blat este nevoie de filtre de metal (aluminiu sau inox) – ce au rolul de a protejeaza partile interioare ale hotei si confera un aspect estetic mai placut. Acestea sunt usor de indepartat si se pot spala manual sau in masina de spalat vase (in functie de aparat) – sunt folosite in cazul hotelor cu evacuare la exterior. Filtrele cu carbune activ –  retin orice fel de substanta absorbita inainte ca aerul sa fie recirculat. Saturatia lor depinde de durata si tipul de gatire si frecventa cu care sunt curatate filtrele pentru retinerea grasimii. Acestea pot fi doar inlocuite si sunt folosite la modelele cu recirculare.

Clasa de eficienta a filtrului de grasime – asemeni clasei energetice – indica cat de perfomante sunt filtrele in a retine grasimea – de regula cele mai bune filtre sunt cele din clasele A – D (modele din clasa A sunt intalnite la hotele folosite in restaurante).

Hota incorporabila in blat 6

 

4. Alte caracteristici:

• Usurinta in folosire – hotele incorporabile in blat au display electronic pentru a facilita utilizarea lor. Este suficient sa atingi un buton pentru a porni / schimba viteza / a “comunica” cu aparatul.

• Nivelul de zgomot – este recomandat sa alegi un model care are un nivel de zgomot pana in 65 dB – la viteaza superioara.

• Timer – de cate ori nu ti s-a intamplat sa te asezi la masa si sa iti dai seama ca nu ai inchis hota? Un model cu timer iti va perimit sa setezi cand aceasta trebuie sa porneasca sau sa se inchida automat.

• Clasa energetica – o hota buna trebuie sa fie incadrata in categoria de consum cel mult D.

 

Garantia pentru acest model este de 24 luni, perioada in care producatorul o sa iti ofere servicii prompte in solutionarea problemelor intampinate cu aparatul. Atentie: este recomandat ca instalarea hotei sa fie facuta de o persoana de specialite – dintre cele recomandate de producator.

 

Tinad cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota incorporabila in blat 1Hota incorporabila in blat Pyramis SUPREMA DownDraft KA5001

Hota downdraft MIELE DA 6890 LevantarHota incorporabila in blat downdraft MIELE DA 6890 Levantar

Hota incorporabila telescopica Gorenje DFGA9575BX,Hota incorporabila in blat telescopica Gorenje DFGA9575BX

Numar motoare: 1Numar motoare: 1Numar motoare: 1
Tip hota: Hota incorporabila in blatTip hota: Hota incorporabila in blatTip hota: Hota incorporabila in blat
Putere de absorbtie 750mc/hPutere de absorbtie 710mc/hPutere de absorbtie 660mc/h
Clasa energetica: DClasa energetica: –Clasa energetica: C
Putere (W): 320Putere (W): 285Putere (W): 260
Numar trepte de reglare: 4Numar trepte de reglare: daNumar trepte de reglare: 4
Filtru: AluminiuFiltru: otel inoxidabil ignifugeFiltru: Aluminiu
Dimensiuni (IxLxA cm): 50x87x8,4cm / 72,6×89,8x12cmDimensiuni (IxLxA cm): 40 x 91.6 x 120 cmDimensiuni (IxLxA cm): 74 x 82.6 x 9.2 cm
Control: Electronic / Comenzi prin atingereControl: Electronic / Comenzi prin atingereControl: Electronic / Comenzi prin atingere
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 23.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: