Care este cea mai buna bicicleta electrica pentru fitness? Ce caracteristici sa urmaresc cand aleg o bicicleta electrica pentru fitness?

 

O bicicleta fitness este cea mai buna alegere care sa te ajute sa slabesti, recomandata in special persoanelor care sunt supraponderale. Inainte de alegerea unei biciclete indoor, este bine sa te informezi asupra tipurilor ce le gasesti in piata, pentru a face alegerea potrivita: bicicleta mecanica, bicicleta magnetica, bicicleta eliptica, bicicleta electrica, bicicleta pentru cycling.

Fiecare model vine cu avantaje si dezavantaje:

• bicicleta mecanica – franarea este mecanica – din momentul in care te-ai oprit, pedalele mai ruleaza un pic – motiv pentru care se uzeaza cureaua mai repede, acestea au avantajul ca sunt ceva mai ieftine – iar rezultatul obtinut este acelasi ca pe o bicicleta de strada;

• bicicleta magnetica – franarea este magnetica – in momentul in care te-ai oprit, pedalele nu o sa mai ruleze – au un pret mai mare, dar avantajul ca trebuie sa depui mai mult efort in timpul exercitiilor;

• bicicleta eliptica – persoana trebuie sa stea in picioare in timp ce lucreaza – ceea ce presupune implicarea mai multor grupe de muschi, in general franarea se face magnetic;

• bicicleta electrica – se impart in gamele semiprofesionale si profesionale – au un pret ridicat si ofera o serie de programe ( intre 10 – 20 ) dedicate pentru a slabi, tonifia sau chiar cardio;

• bicicleta pentru cycling – se recomanda pentru antrenamente intense – adica pentru persoane ce doresc sa lucreze mult pentru a se mentine in forma prin antrenamente intensive.

Cea mai buna bicicleta electrica pentru fitness 4

In functie de modul de lucru bicicletele fitness se impart in:

• Vericale – sunt asemanatoare cu modelele de strada – poti sta linistit pe sa, in timp ce lucrezi – acestea sunt recomandate persoanelor ce au un indice corporal mai mare, iar pentru a nu obosi inima, se recomanda sa incepi cu expercitii mai usoare;

• Orizontale  – persoana sta in picioare, in timp ce pedaleaza – modelele orizontale lucreaza o grupa mai mai mare de muschi – de regula suporta o greutate de pana la 120 kg.

Pretul pentru o bicicleta electrica, in functie de gama din care face parte, poate sa depasesca 10000 lei (modele profesionale), insa un model semiprofesional are un pret mediu de 3000 lei. De ce trebuie sa ti cont este ca: investitia intr-un aparat fitness bun, este o suma ce o achiti pentru sanatatea ta, iar daca vei alege un model de calitate, te poti bucura atat de rezultate cat si de o perioada mai mare de functionare corespunzatoare a aparatului – pana la 10 ani.

 

Cum alegi cea mai buna bicicleta electrica pentru fitness?

Cand alegi o bicicleta electrica pentru fitness sunt o serie de caracteristici ce trebuie sa le iei in considerare precum: gama din care face parte, greutatea maxima suportata, treptele de viteza si programele, consola si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Gama

Bicicletele electrice de calitate sunt cele ce fac parte din gama semiprofesionala sau chiar profesionala. Diferentele dintre aceste modele sunt vizibile atat in performante (numar de programe, indicatori ce masoara rezultatele exercitilor) dar si in “gradul” de rezistenta.

Modelele semiprofesionale se recomanda pentru persoane ce au o greutate pana in 130 kg, ce doresc sa slabeasca, sau chiar sa isi mentina greutatea – prin seturi de antrenamente zilnice de 30 – 45 minute, modelele profesionale rezista pana la 180 kg – si se recomanda persoanelor ce doresc sa faca antrenamente zilnice de peste o ora pe zi.

Cea mai buna bicicleta electrica pentru fitness 5

 

2. Greutatea maxima suportata

Dupa cum spuneam mai sus, in functie de gama din care fac parte, bicicletele electrice ofera o rezistenta la greutatea persoanei ce face exercitii. Sunt modele ce suporta o greutate de pana la 120 kg, si alte aparate ce functioneaza corespuzator chiar si la 180 kg.

 

3. Trepte de viteze si programe

Indiferent daca doresti sa slabesti sau sa te tonifici, trebuie sa alegi un model cu mai multe trepte de viteaze (care sa iti obisnuiasca organismul cu efortul), dar care sa aiba o serie de programe atat speciale (cardio spre exemplu) sau sa ofere posibilitatea sa stabilesti si sa salvezi un antrenament personalizat – in situatia in care iti este recomandat de un antrenor / doctor.

 

4. Consola

Un alt avantaj al bicicletelor semiprofesionale si profesioanale (pe langa indicatorii completi de monitorizare ce pot fi afisati de la un model la altul – distanta parcursa, viteza, calorii arse, ritm cardiac etc.) este faptul ca se poate folosi consola pe post de televizor sau chiar sa conectezi la dispozitivul tau mobil pentru a asculta muzica sau a vedea serialul tau preferat in timpul exercitiilor.

 

5. Garantia

Majoritatea aparatelor au o garantie de 2 ani, perioada in care trebuie sa ti se ofere asistenta din partea producatorului  / furnizorului daca ai probleme cu aparatul. Atentie la instalare – de regula aceste aparate nu vin “gata instalate”, si s-ar putea sa fie nevoie sa achizitionezi si un kit de asamblare.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca ai nevoie de mai multe detalii, te invit sa imi lasi un mesaj in formularul de mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare doresc sa iti recomand trei modele care te vor fascina:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Bicicleta orizontala semiprofesionala BM 3266 SEGBicicleta orizontala semiprofesionala BM 3266 SEG

Bicicleta verticala profesionala UG-7020 SEGBicicleta verticala profesionala UG-7020 SEG

Bicicleta orizontala profesionala BG 7230 SEGBicicleta orizontala profesionala BG 7230 SEG

Tip produs: bicicleta electrica pentru fitnessTip produs: bicicleta electrica pentru fitnessTip produs: bicicleta electrica pentru fitness
Gama: SemiprofesionaleGama: ProfesionaleGama: Profesionale
Pozitie: Biciclete orizontalePozitie: Biciclete orizontalePozitie: Biciclete orizontale
Masa maxima admisa (kg): 136Masa maxima admisa (kg): 180Masa maxima admisa (kg): 180
Trepte de rezistenta: 15Trepte de rezistenta: 16Trepte de rezistenta: 16
Zona corpului: Pentru partea inferioaraZona corpului: Pentru partea inferioaraZona corpului: Pentru partea inferioara
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 22.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: