BlaBlaCar pareri – comunitate de ridesharing

 

Probabil ai auzit pana acum de blablacar. Daca da, poti sari peste urmatorul pasaj.

Ce este BlaBlaCar?

BlaBlaCar este cel mai mare site de ridesharing din lume – altfel spus un portal care conecteaza conducatorii auto – ce mai au locuri libere in autoturism, cu cei interesati sa ajunga la aceasi destinatie. De exemplu daca pleci din Bucuresti si trebuie sa ajungi la Iasi, poti intra pe platforma (trebuie sa iti faci cont) si apoi sa cauti o masina sau (dupa caz) sa mentionezi un traseu si sa zici cate locuri ai disponibile in masina. Site-ul (in functie de distanta) iti propune o suma pe care tu sa o oferi soferului ( sau pe care sa o primesti ).

Blablacar

 

Cat de sigur este BlaBlaCar?

La fel ca si in cadrul altor site-uri (serioase) ce contureaza o comunitate, poti oferi o nota sau chiar sa iti exprimi parerea despre un sofer / pasager, astfel incat pe viitor altii sa fie preveniti.

Utilizarea site-ului BlaBlaCar aduce o serie de plusuri – si chiar, consider un serviciu foarte util pentru tara noastra, in special ca trenul devine un lux – dupa ce nu mai ai dreptul la taloanele de reducere din facultate.

 

In continuare voi puncta cateva beneficii ale serviciului oferit de BlaBlaCar:

economie de bani pentru transport (vin Sarbatorile si nu ne-ar strica mai multi bani pentru cadouri);

♣ este cu mult mai sigur decat sa stai pe maginea drumului facand autostop-ul;

o sa iti fie mult mai usor sa „transporti” bagajul;

in functie de cum te intelegi cu soferul, il poti ruga sa va intalniti intr-un loc mai apropiat tie;

socializezi / cunosti persoane noi, daca ai noroc poti da peste oameni ok (noroc = sa citesti review-urile oferite de alti calatori / soferi);

♣ pentru doamne / domnisoare – poti selecta ca la rezultat sa iti prezinte doar soferite, pentru a nu avea emotii.

 

 

Alte lucruri interesante despre BlaBlaCar:

Inregistrarea este foarte simpla: nume, prenume, adresa de email si parola, urmate de verificarea unui numar de telefon (acesta este facut public doar persoanelor cu care interactionezi – adica va intelegeti sa calatoriti impreuna). Daca doresti poti sa pui o poza cu tine, sau sa adaugi informatii suplimentare – chiar sa iti faci „reclama”.

• In functie de vechime, review-uri te vei afla la un anumit nivel (ce iti ofera o vizibilitate mai mica sau mare) – incepator, apoi ajungi la intermediar, experimentat, expert si chiar ambasador.

• Poti impune anumite conditii pasagerilor sau chiar soferului ( fumator/nefumator, se accepta sau nu animale, se asculta muzica sau nu, iar partea amuzata poti restrictiona nivelul conversational 🙂 ).

Pentru soferi – acestea pot oferii informatii suplimentare despre autovehicul (marca, model, confort, nr locuri, culoare, tip).

 

 

CONCLUZIE:

Portalul este foarte prietenos – indiferent daca esti in cautarea unei curse sau sa oferi o cursa.
 

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Tony
    23.12.2015 at 11:12

    am folosit blablacar, da este foarte bun, faci economie de bani si daca dai peste un sofer super ok, chiar e fain

Mesaj: